Fredericia Teater kan i dag offentliggøre, at det er lykkedes at sikre sig en aftale med DreamWorks Animation, Universal Stage Productions og den amerikanske stjernekomponist Stephen Schwartz, der muliggør, at teatret skal producere verdenspremieren på musicalversionen af DreamWorks Animations tegnefilmssucces THE PRINCE OF EGYPT. Forestillingen får verdenspremiere på Fredericia Teater den 6. april 2018, og senere samme år skal den også opføres i København. Så snart der er indgået aftale med et teater i København, bliver dette offentliggjort.

Da der er tale om en verdenspremiere på en kæmpe titel udvikles forestillingen på engelsk af et kreativt team bestående af både amerikanere og danskere. Hele udviklings- og prøveforløbet foregår på engelsk, og der bliver således verdenspremiere på engelsk, hvorefter forestillingen lukkes ned i 10 dage for at blive indstuderet på dansk. Herefter er der premiere på dansk den 17. april 2018, og i resten af spilleperioden vil forestillingen kunne opleves på både dansk og engelsk med en overvægt af danske opførelser.

Opsætningen udvikles i samarbejde med TheatreWorks, Silicon Valley, i Californien, som viser en mere intim udgave af produktionen, som en del af udviklingen frem mod verdenspremieren i Fredericia.

En episk musical
Musicalen THE PRINCE OF EGYPT bliver en spektakulær og episk hyldest til drømmen om frihed og troen på et bedre liv.  Med et stort førsteklasses multi-etnisk cast fra både Danmark og udlandet, banebrydende videoteknologi, der bygger videre på de koncepter, som Fredericia Teater har videreudviklet på sine seneste forestillinger, fantastiske kostumer og uforglemmelig musik af Stephen Schwartz (alle sangene fra filmen samt en hel række nykomponerede numre), gendigter Fredericia Teater en af de mest fascinerende og berømte fortællinger fra Biblen. THE PRINCE OF EGYPT er historien om Moses og hans bror Ramses, der blev Farao af Egypten, og om et folk, der ændrede dem begge for altid. Om hittebarnet, der blev prins og siden landflygtig for endelig at vende tilbage til Egypten og føre sit folk ud af slaveriet og mod det forjættede land Kanaan.

Fredericia Teater kniber sig selv i armen
Efter at have produceret tre enormt succesfulde musicalversioner af tegnefilm sammen med Disney (Disneys ALADDIN – The MusicalDisneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical og senest den meget roste opsætning af Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical, som allerede inden københavnerpremieren til juni har rundet hele 95.000 solgte billetter) går Fredericia Teater nu for første gang sammen med DreamWorks Animation og Universal Stage Productions om at skabe en verdenspremiere på musicaludgaven af en af 1990’ernes store tegnefilmssucceser.

Teaterchef Søren Møller udtaler i en pressemeddelelse:

– Jeg kniber mig hårdt i armen, men den er god nok. Fredericia Teater skal være med til at udvikle og spille verdenspremieren på én af de helt store titler. Når man lige har produceret Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical og er påbegyndt undersøgelsen af, hvad det episke udtryk kan, så kan jeg ganske enkelt ikke forestille mig en titel, som vi hellere ville have fingrene i. Og hvis man har svært ved at forestille sig, hvor stort det bliver, så skal man bare sætte åbningsnummeret ”Deliver Us” på. Der er gåsehudsgaranti. Herudover har forestillingen jo et vaskeægte Billboard-hit, hvilket er en sjældenhed for nye musicals. Om jeg glæder mig? Det tror jeg nok, at jeg gør!

Fredericia Teater har fået rettighederne til at producere THE PRINCE OF EGYPT af Universal Stage Productions og DreamWorks Animation, som stod bag tegnefilmen. Chris Herzberger, ‎Vicepresident hos Live Theatricals at Universal Pictures, udtaler:

– Vi er på Universal Stage Productions og DreamWorks Animation begejstrede over, at vi nu arbejder hen mod verdenspremieren på THE PRINCE OF EGYPT, og vi kunne ikke være gladere for, at denne inspirerende forestilling bliver bragt til live af Fredericia Teater næste år. Teatrets ry for udvikling og produktion af nye værker matches ikke af nogen, og med deres visionære og storslåede betagende produktioner, ved vi at Fredericia Teater er den perfekte partner for denne tidløse nye musical.

Drømmetrio i spidsen for det kreative hold
Fredericia Teater har sikret sig, at forestillingen får en amerikansk drømmetrio i spidsen for det store kreative hold, der skal udvikle og skabe forestillingen her i Danmark. Først og fremmest leveres musikken af den tredobbelte Oscar- og firedobbelte Grammy-belønnede amerikanske stjernekomponist og Broadway-legende Stephen Schwartz, som også skrev sangene til filmen og fik en Oscar og en Grammy for megahittet ”When you Believe”, som er udødeliggjort af Whitney Houston og Maria Carey. Derudover er han også er manden bag musical-fænomenet WICKED, der har spillet uafbrudt på Broadway siden 2003 og i London siden 2006.

Fra sin hjemby New York udtaler Stephen Schwartz:

-Intet gør mig gladere end, at vi skal lave den første produktion at THE PRINCE OF EGYPT sammen med Søren Møller og Fredericia Teater. Jeg har kendt og beundret hr. Møller og de nye forestillinger han har produceret og udviklet gennem mange år, og hans seneste triumf med opsætningen af Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical har blot bekræftet min tillid til, at det er her vi har de absolut bedste forudsætninger for at udvikle forestillingen.”

Til at skrive manuskriptet til THE PRINCE OF EGYPT har Fredericia Teater alliereret sig med den herboende amerikaner Philip LaZebnik, som også skrev manuskriptet til den oprindelige tegnefilm. Philip LaZebnik har skrevet manuskript til et utal af TV-serier og spillefilm i Los Angeles og Europa, men er mest kendt for sine manuskripter for Disney og DreamWorks, heriblandt Disneys POCAHONTAS og MULAN og DreamWorks’ THE PRINCE OF EGYPT og THE LEGEND OF EL DORADO.

– Jeg er dobbelt begejstret over, at THE PRINCE OF EGYPT skal have verdenspremiere på Fredericia Teater. Ikke alene er Fredericia Teater en institution i verdensklasse, som jeg er sikker på vil give forestillingen den perfekte fødsel, men teatret ligger tilfældigvis også i det land hvor jeg bor – Danmark. Jeg kunne ikke være gladere. Det beviser at ”there can be miracles” (when you believe red.), siger Philip LaZebnik.

Musicalversionen af THE PRINCE OF EGYPT skal instrueres af den amerikanske instruktør Scott Schwartz, søn af Stephen Schwartz. Han har instrueret Broadway-opsætninger af GOLDA’S BALCONY og JANE EYRE (sammen med John Caird). Off-Broadway har han bl.a. instrueret MURDER FOR TWO, BAT BOY: THE, TICK, TICK…BOOM!, THE FOREIGNER med Matthew Broderick, ROOMS: A ROCK ROMANCE, KAFKA’S THE CASTLE, GIGANTIC og NO WAY TO TREAT A LADY. Han har også instrueret den amerikanske premiere af Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME på La Jolla Playhouse og Paper Mill Playhouse.

– Jeg er begejstret over at skulle instruere verdenspremieren på THE PRINCE OF EGYPT. Jeg har længe gerne villet arbejde for dette fantastiske teater, som er et af de førende teatre inden for nye musicals i Europa. Jeg glæder mig til at skabe en produktion, som fokuserer på mennesket i disse ikoniske karakterer, og som bruger teatrets magi til at skabe liv i deres episke rejse. Det ER en af de bedste historier nogensinde, som er dybt forankret hos rigtig mange mennesker fra forskellige kulturer og religioner kloden rundt, udtaler Scott Schwartz.

Megatalent fra Musicalakademiet får hovedrollen

Fredericia Teater går i løbet af de kommende måneder i gang med at besætte alle roller til forestillingen. Men allerede i dag kan det afsløres, at den altdominerende hovedrolle som Moses går til det unge stortalent Diluckshan Jeyaratnam, som udklækkes fra Den Danske Scenekunstskole – Musicalakademiet Fredericia til sommer. Han har tidligere haft mindre roller i bl.a.  JESUS CHRIST SUPERSTAR, CATS og SHU·BI·DUA – The Musical, men det første store gennembrud kom i Disneys KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical i efteråret, hvor han høstede masser af roser for sin præstation som sigøjnerkongen Clopin. (I videopræsentationen af forestillingen (se link øverst i pressemeddelelsen) kan man bl.a. høre Diluckshan Jeyaratnam synge en akustisk særudgave af forestillingens hovednummer ”When You Believe”.)

Billetsalget til THE PRINCE OF EGYPT starter i dag, tirsdag, kl. 10.00 på www.prinsenafegypten.dk eller www.fredericiateater.dk

Læs mere på www.prinsenafegypten.dk.