I dag kan Fredericia Teater løfte sløret for, hvem der bliver en del af det rekordstore, internationale cast til musicalen THE PRINCE OF EGYPT. Diluckshan Jeyaratnam spiller hovedrollen som Moses, mens Ramses bliver spillet af Lars Mølsted og amerikanske Jason Gotay. Forsalget til musicalen, som har engelsk verdenspremiere på teatret den 6. april 2018 og premiere på dansk den 17. april 2018, går forrygende, så derfor forlænges spilleperioden med endnu en uge i Fredericia, så den nu spiller indtil den 3. juni 2018.

Når Fredericia Teater den 6. april 2018 har verdenspremiere på musicalen THE PRINCE OF EGYPT – eller PRINSEN AF EGYPTEN – bliver det med Diluckshan Jeyaratnam i hovedrollen som Moses, mens Lars Mølsted indtager forestillingens anden store rolle som Moses’ bror, Ramses. De to unge kæmpetalenter kender hinanden særdeles godt, da de begge spillede store roller i Fredericia Teaters KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical som henholdsvis sigøjnerkongen Clopin og hovedrollen Quasimodo.

Op til verdenspremieren den 6. april 2018 kommer Lars Mølsted dog til at dele rollen med amerikanske Jason Gotay, der spillede Ramses, da THE PRINCE OF EGYPT i mindre skala spillede i TheatreWorks Silicon Valleys produktion på Mountain View Center for Performing Arts i Californien. Jason Gotay har et imponerende CV, der blandt andet tæller en Broadway-hovedrolle som Peter Parker i 2011-opsætningen af Spider-Man Turn Off the Dark.

I musicalens øvrige roller kan man blandt andre opleve Nadia Abraham som Moses’ kone Tzipporah, Silke Biranell og Mads Æbeløe som Moses’ søskende, Miriam og Aaron, Kristine Yde og Sandra Elsfort som Ramses’ dronning, Nefertari, Runi Lewarissa som Moses’ svigerfar, Jethro, samt Mads M Nielsen og Anne Fuglsig som Ramses’ forældre, farao Seti og dronning Tuya.

Udover de navngivne roller kommer ensemblet til at bestå af dygtige musicalperformere og dansere fra hele Skandinavien og USA.

En international produktion

Der er med andre ord tale om en stor international produktion. Det gør sig også gældende for det kreative hold, der bliver anført af den amerikanske stjernekomponist og Broadway-legende Stephen Schwartz. Stephen Schwartz skrev og komponerede musikken til musicalens forlæg, DreamWorks Animations tegnefilmsucces af samme navn fra 1998. For det arbejde modtog han både en Oscar og en Grammy for megahittet ”When You Believe”, der blev fremført af Whitney Houston og Mariah Carey.

Manuskriptforfatteren bag tegnefilmen, den herboende amerikaner Philip LaZebnik, har også skrevet manuskriptet til den nye musical, mens instruktøren bliver Stephen Schwartz’ søn, Scott Schwartz, der tidligere har instrueret Broadway-opsætninger som Golda’s Balcony og Jane Eyre.

THE PRINCE OF EGYPT får fornøjelsen af en verdensstjerne-koreograf i form af Trinidad-canadiske Sean Cheesman, der i løbet af sin karriere har arbejdet med ikoner som Michael og Janet Jackson, Prince og Britney Spears samt koreograferet musicals på West End og i Berlin.

Teaterchef Søren Møller udtaler:

”Der går for alvor Broadway i den i Danmark den kommende tid, når folk som Stephen Schwartz, Jason Gotay og Scott Schwartz gør deres indtog på teatret i Prinsessegade. Hvis man for ganske få år siden havde sagt, at en stor, ny international titel som Prinsen af Egypten ville få verdenspremiere i Fredericia, ville der helt sikkert være blevet kigget skævt til én. Sådan er det ikke længere – men det bliver det ikke mindre stort af. Jeg glæder mig helt vildt til at dele denne fantastiske forestilling med resten af Danmark og resten af verden, når de internationale producenter kommer og ser forestillingen. Jeg er stolt over at kunne præsentere et decideret internationalt cast – og i lige så høj grad stolt af at størstedelen af det er dygtige kræfter fra Danmark. Det ER kæmpestort!”

Forlænger med en uge i Fredericia

THE PRINCE OF EGYPT har verdenspremiere den 6. april 2018 på engelsk og dernæst på dansk den 17. april 2018 på Fredericia Teater. Forsalget går forrygende, så derfor forlænges spilleperioden i dag med yderligere en uge, så den foreløbigt spiller indtil den 3. juni 2018. Herefter holder forestillingen pause i godt et år, inden PRINSEN AF EGYPTEN drager mod Det Kgl. Teaters Gamle Scene, hvor den har københavnerpremiere den 21. juni 2019. PRINSEN AF EGYPTEN bliver produceret af Fredericia Teater i Universals musicalformat på baggrund af DreamWorks Animations tegnefilmssucces fra 1998.

Billetter til forestillingerne i både Fredericia og København kan købes på www.prinsenafegypten.dk eller www.fredericiateater.dk.

Læs mere om PRINSEN AF EGYPTENwww.prinsenafegypten.dk