Fredericia Teaters forestillinger er nu blevet en eksportvare, som resten af verden vil have del i.  Musicalen LIZZIE, som havde Europapremiere på Fredericia Teater i 2014, skal nu til London på Greenwich Theatre med premiere den 24. februar 2017.

Forestillingen spilles nu på engelsk og castet består af hovedrolleindehaver Bjørg Gamst (DK) og tre store internationale musicalstjerner. I kan blandt andet opleve Eden Espinosa (US), som er kendt for rollen som Elphaba i succesmusicalen Wicked på Broadway. I kan også opleve Bleu Woodward (UK), som er kendt fra hitmusicalen Kinky Boots, som i øjeblikket hitter massivt i London samt Jodie Jacobs, der er kendt fra musicalen We Will Rock You.

– Fredericia Teaters Europapremiere af LIZZIE fra 2014, vakte så stor begejstring hos forfatterne, at de ønskede at netop vores produktion blev internationalt definerende. Vi har derfor, siden da, arbejdet på at finde den helt rigtige sammensætning af internationale stjerner og det rigtige venue i London. Det er i den grad lykkedes, og vi glæder os til at fyre den af i både i Fredericia og efterfølgende i London. Jeg anbefaler på det varmeste, at man fanger forestillingen et af stederne. Det er en musical, som er helt sin egen og som balancerer sublimt på en syleskarp knivsæg mellem rockkoncert og teater, udtaler teaterchef Søren Møller i en pressemeddelelse.

Stor succes i 2014

LIZZIE var i 2014 en stor succes blandt anmelderne. Musicalen repræsenterer en særlig musicalgenre, som man ikke oplever så tit – nemlig en hard rock splattermusical, som især henvender sig til det publikum, som sætter pris på gys, blod, rock og goth.

Teateranmelder Henrik Lyding skrev i en FEM-stjernet anmeldelse i 2014:

“Dette må være sæsonens mest velsungne musikforestilling – sikke et format, sikke nogle stemmer. Had som kærlighed trukket op i det helt store rockformat, alt sammen mættet med en furiøs vrede, der bare vælder ned fra scenen sang efter sang. Historien står fuldkommen stramt i en enkel dekoration med tilhørende videografik og et imponerende flot rocklysdesign. Lizzie svinger muntert øksen, så blodet sprøjter ned til publikum på de forreste rækker, der til lejligheden er iført regnfrakker. Opsætningen er imponerende, simpelthen! En forestilling, der ikke ligner noget andet i det danske musicallandskab.”

Fredericia Teater genopsætter rockmusicalen LIZZIE fra den 27. januar 2017 med store internationale stjerner, før den skal til Greenwich Theatre i London i februar.