Siden offentliggørelsen af Fredericia Teaters originale nye musical SEEBACH i november 2016, er der blevet gættet på hvem der skal spille de to roller som Tommy og Rasmus Seebach, for ikke at tale om Tommys hustru, Karen, Rasmus’ søster Marie og bror, Nicolai. Efter omfattende auditions på teatret for flere hundrede håbefulde skuespillere, musicalperformere, sangere og dansere kan Fredericia Teater med stolthed i dag præsentere castet til forestillingen.

– For mig har det været utrolig vigtigt at finde de HELT rigtige til disse roller. Simpelthen for at vi som publikum ikke skal bruge energi på at forholde os til, om det er de rigtige eller ej. Det er ikke nok bare at ligne. Det er mindst lige så vigtigt at indfange varmen, charmen og kanterne på nogle af de største musiklegender i ny dansk historie. Og det kan vi med dette hold. Jeg glæder mig helt vildt til at dele dem med resten af Danmark, udtaler teaterchef Søren Møller.

Pelle Emil Hebsgaard og Teit Samsø som Tommy Seebach
Fredericia Teater har valgt Pelle Emil Hebsgaard og Teit Samsø til at dele rollen som hele Danmarks Tommy Seebach. Pelle Emil Hebsgaard fik et forrygende gennembrud på netop Fredericia Teater i 2012 som lampens ånd Genie i teatrets megasucces Disneys ALADDIN – The Musical. Siden har han haft hovedroller i bl.a. Jean de France og Frk. Nitouche på Folketeatret samt medvirket i diverse revyer og senest musicalkomedien SPAMALOT i Tivoli.

Teit Samsø er – ligesom Pelle Emil Hebsgaard – uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet Fredericia og har spillet en lang række roller både på Fredericia Teater og i København, bl.a. High School Musical, Disneys ALADDIN – The Musical, Les Misérables, Hair og netop nu Saturday Night Fever i Falconér og Musikhuset Aarhus.

Uddannet til sommer – rollen som Rasmus Seebach til efteråret
I forestillingens anden store hovedrolle som Rasmus Seebach bliver det Joakim Lind Tranberg og Teit Samsø, der deler rollen. Joakim bliver først udklækket fra Den Danske Scenekunstskole i Odense til sommer og får allerede til september sit livs (foreløbigt) største hovedrolle som Danmarks største nulevende musikstjerne. Han fik en fænomenal debut som Billy i musialen Elsk mig i nat i 2009 – en rolle han spillede mere end 250 gange frem til 2012. Han deltog også i Melodi Grand Prix i 2010 og har senest medvirket i musicalklassikeren Spillemand på en tagryg på Odense Teater og operetten Sommer i Tyrol på Aalborg Teater.

Stortalenter spiller familien
Rollen som Rasmus Seebachs bror, Nicolai, spilles af Emil Birk Hartmann, der fik et fornemt gennembrud for to år siden som Mick i Shu·bi·dua – The Musical. Han har også haft store roller på bl.a. Folketeatret, Det Ny Teater, i filmen Swinger og netop nu at opleve i Saturday Night Fever.

Som Rasmus’ og Nicolais søster, Marie, kan publikum glæde sig til at møde Frederikke Maarup Viskum. Frederikke er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet Fredericia i 2010 og har siden medvirket i adskillige forestillinger rundt om i landet, bl.a. Gummi T på Folketeatret, Evita på Holstebro Musikteater, Hairspray i Tivoli og senest Saturday Night Fever.

Tommys hustru, Karen, spilles af Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen, som er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet Fredericia i 2014. Under sin uddannelse medvirkede hun i Disneys ALADDIN – The Musical og Evita på Det Ny Teater. Og siden har hun medvirket i bl.a. Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical og Shu·bi·dua – The Musical af Fredericia Teater, Frk. Nitouche på Folketeatret og senest Chicago på Det Ny Teater.

Herudover medvirker et stort ensemble, og Fredericia Teater er stolt over med denne forestilling at kunne indlemme yderligere tre navne i sit faste skuespillerensemble, nemlig Frederikke Maarup Viskum, Teit Samsø og Cecilie Thiim.

SEEBACH får urpremiere på Fredericia Teater den 29. september 2017. Fra den 21. april næste år kan den opleves i Musikhuset Aarhus og fra den 22. juni 2018 spiller den på Det Kongelige Teaters Gamle Scene i København. Musicalen har netop passeret 50.000 billetter i forsalg, hvilket gør den til Fredericia Teaters hurtigst sælgende forestilling til dato.

Billetter kan købes på www.fredericiateater.dk

Læs mere om SEEBACH på www.seebachmusical.dk