Fredericia Sportsrideklub deltog i “projekt ren natur,” hvor de havde en rute på Venusvej. En del af de penge, som de samlede, gik til et godt formål og den resterende del af pengene bruges internt i klubben i social sammenhæng.

Det var Maria Støttrup Nielsen, som har står for miniputterne i rideklubben, der tog initiativet til at klubben skulle deltage i “projekt ren natur.” Udstyret med handsker, snappere og affaldssække med håndtag var de derfor ude at samle skrald ind på en rute på Venusvej.

Foto: Privat

“Som forening kan man melde sig til projektet, og det havde vi gjort. Vi var omkring ti voksne og 14 børn ude at samle skrald ind. Jeg fik et tre siders langt dokument om sikkerhed, og en masse information om det fra projekt ren naturs side. V skulle efterfølgende melde tilbage, hvor meget der var og alt sådan noget. Vi havde aftalt, at vi samlede vores affald ved 3F, hvor Kommunen så kom og hentede det,” siger Maria Støttrup Nielsen til Fredericia AVISEN.

Foto: Privat

Fredericia Sportrideklub benytter sig af naturen i forbindelse med deres sport, og derfor fandt Maria det naturligt, at de skulle deltage i projektet.

“Jeg vil gerne have, at man vores medlemmer, at vi skal være gode ved naturen, når vi er så meget ude i den. Vi deltog ikke så meget for pengene, men for at medlemmerne lærte nogle andre værdier end dem normalt. Det er vigtigt for mig, at man lærer sådanne ting også udover selve ridningen,” forklarer Maria Støttrup Nielsen.

Foto: Privat

I alt var Fredericia Sportsrideklubs affaldssamlere af sted i 3,5 – 4 timer, hvor der blev samlet 11 store affaldssække ind.

“Vi sluttede af med en kæmpe frokost, så det var rigtig hyggeligt. Bagefter lavede jeg en afstemning på vores Facebook-gruppe for vores medlemmer om vi skulle beholde de 3.000 kroner selv eller give dem væk. Vi valgte at give 1.000 kroner væk og beholde de 2.000 kroner til et socialt arrangement, hvor det kan være, at vi får et foredrag eller lignende, som alle får gavn af” siger Maria Støttrup Nielsen.

Foto: Privat

De 1.000 kroner gik til Foreningen Nyt Hesteliv, og det var et helt bevidst valg.

“Det er en god forening, som ligger i Forud på Fyn. De hjælper heste i nød eller giver dem et otium, hvis de er blevet gamle. De får tit syge og dårlige heste og lignende, så det valgte vi,” siger Maria og fortsætter:

“I mandags besøgte vi Nyt Hesteliv med mit miniputhold, hvor vi overrakte deres formand 1.000 kroner, som de blev rigtig glade for. Vi fik efterfølgende en rundvisning og så de 87 heste, som de tager sig. Formanden var god til at fortælle om foreningen, og jeg var stolt over, at mit hold var med derovre til at overrække pengene, da vi brite en undervisningstime på det.,” slutter hun.

Foto: Privat

Inden der går helt sommer i den for Fredericia Sportsrideklub er der tid til et internt stævne i klubben, hvor de får dyrket det sociale samværd. Det sker i weekenden d. 29.-30. juni, hvor der lørdag er spring og søndag dressur.

http://prinsenafegypten.dk