Fredericia Spildevand og TVIS bygger videre på det samarbejde de har. Det betyder, at Fredericia Spildevand nu fordobler sin leverance af fjernvarme, fra hvad der svarer til forbruget i cirka 100 husstande til 200 husstande om året og op til 400 husstande i perioder med stort varmebehov.

Parterne afholdte i dag pressemøde hos Fredericia Spildevand, hvor adm. direktør Søren Hjortsø Kristensen udtalte følgende:

“Vi kan i dag gå videre med det varme samarbejde, som vi startede for et par år siden. Vi er glade for at være en del af TVIS’ fremtidsperspektiv. Vi ønsker at blive energi og co2 neutral på den lange bane, det her er et skridt på vejen,” sagde Søren og fortsatte:

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Vi har arbejdet på det i noget tid, men der er noget vej endnu. Vi har arbejdet sammen med Ewii og Trefor, der også er en del af den samlede løsning,” forklarede han og sluttede:

“Med de forbederinger vi har lavet, kommer der mindre miljøbelastning på varmen på vores plads. Først og fremmest er det her en del af vores energikredsløb. Kommunen har taget det op som et varmeprojekt, og det er vi rigtig glade for.”

https://danbolig.dk/butik/fredericia

TVIS: Teknologier vi bruger om 30 år

Efter Søren Hjortsø Kristensen tog TVIS’ bestyrelsesformand, Lars Schmidt, ordet og sagde:

“Vi er tilsvarende rigtig glade for at være en del af det her projekt. I TVIS-regi er det et lille projekt, men vigtigt skridt om målsætning med at arbejde med nye vedvarende energi. Hovedparten af TVIS’ varmerør kommer dels fra Skærbækværket og Shell. I aftalen med varme fra Skærbækværket har vi lavet aftale om de her VE (vedvarende energi, red.) teknologier,” sagde Søren og fortsatte:

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Efter alt at dømme er det nogen af de teknologier, som vi har fået her i dag, som vi bruger om 30 år. Derfor er et godt projekt, selvom det ikke er et stort for TVIS, men det er vigtigt at være med i,” forklarede han.