Fredericia Kommune har lejet en af de mange butikker, der står tomme i midtbyen, som skal inspirere fredericianerne til en mere bæredygtig og grøn livsstil. Dørene slås op til det grønne rum i Danmarksgade nr. 13 torsdag den 10. marts kl. 16.00.

”En bæredygtig fremtid er noget, vi skaber sammen. Alle inviteres derfor med til at komme med gode idéer til, hvordan vi gør Fredericia mere grøn”, siger formand for Miljø- og Teknikudvalget i Fredericia, Christian Bro, der indvier rummet og fortæller om konceptet.

På åbningsdagen kan du også møde et lokalt fødevarefællesskab, som afsætter lokalt producerede fødevarer. De har i dagens anledning flyttet vareudlevering til deres medlemmer til Danmarksgade, så nysgerrige kan se og høre om fordelene ved lokale fødevarefællesskaber og evt. melde sig ind. Der vil blive serveret grønne drikke og lækre snacks.

Skraldekunst og hipt genbrug
Grønt Sekretariat i Fredericia Kommune sætter de næste seks måneder spot på bæredygtighed – bl.a. ved at bringe grønne idéer og tanker ud i gaden. Rummet i Danmarksgade skal fungere som et udstillingsvindue og være et sted, hvor man løbende kan deltage i spændende arrangementer, workshops og foredrag ud fra et nyt tema hver måned. Du kan bl.a. få gode råd til, hvordan du dyrker dine egne sunde grøntsager, se skraldekunst og blive klog på genbrug, madspild, grøn transport, bæredygtigt byggeri og meget mere.

Hvad er bæredygtighed for dig?
– Kom ind og få en snak om, hvad bæredygtighed er for dig, og hvordan Fredericia kan blive endnu mere grøn. Dine idéer og forslag kan du skrive på den store idévæg – måske bliver det dig, der skaber den næste spændende event eller et grønt projekt, oplyser Fredericia Kommune.

Rummet holder åbent torsdage og fredage fra kl. 13 – 18. Lørdage fra kl. 10 – 14. Der er altid kaffe og te på kanden – bæredygtig selvfølgelig.

Konkurrence – Hvad skal rummet hedde?
Hvad skal det grønne rum hedde? Skriv dit bedste bud på Grønt Sekretariats facebookside ’Det GrønneFredericia’ eller skriv det på navnevæggen i det grønne rum. Så er du med i lodtrækningen om en lækker grøn præmie. Navnekonkurrencen løber indtil den 15. marts, og vinderen offentliggøres i det grønne rum og på Facebooksiden torsdag den 17. marts.