Flere arrangementer, flere events og flere konferencer, det er målet for Business Fredericia, der sammen med Fredericia Kommune, lokale aktører og medlemmer både sætter fokus på erhvervsturismen og byen Fredericia. 

Det er lidt over et år siden, at Experience Fredericia så dagens lys, her samlede man centrale aktører fra det fredericianske erhvervslivs oplevelses- og hotelindutri. Nu er går man skridtet videre og søger personen, der kan være med til at tiltrække virksomheder, så Fredericia bliver stedet for konferencer, arrangementer og events. 

Vi har i dag mange medlemmer, som også tæller virksomheder med hovedkontorer i andre byer, her vil de lavthængende frugter være at tilbyde Fredericia som plads og mødested for konferencer, møder og arrangementer. Det giver faktisk god mening med den centrale placering, vi har i landet koblet med det boblende samarbejde, der er mellem interessenterne på området, både erhvervslivet, foreninger, organisationer og Fredericia Kommune arbejder sammen om at styrke dette område, fortæller erhvervsdirektør, Kristian Bendix Drejer. 

Business Fredericia og Experience Fredericia er klar til næste fase, og derfor vil man finde en kandidat, der kan løfte næste del af rejsen. Den rette kandidat bliver salgs- og tiltrækningschef. 

I 2021 så Experience Fredericia dagens lys, og det arbejde er nu så langt, at vi går ind i næste fase, hvor vi søger en person, der kan være med til at tiltrække virksomheder til byen, der vil benytte sig af de mange facilletter, der er indenfor kort rækkevidde. Det er også vigtigt, at fortælle, at vi i Fredericia har en suveræn infrastruktur, hvor man kan lande med toget direkte til oplevelser, arrangementer, events og konferencer, så bliver det ikke meget grønnere, siger Kristian Bendix Drejer. 

Arkivfoto fra de 5-6. juli-dagene 2021. Erhvervsdirektør for Business Fredericia, Kristian Bendix Drejer. (Foto: AVISEN)

Passer godt i Fredericia Kommunes nye strategi for bosætning og turisme

Der er en lang række aktører, der lige nu arbejder på at udvikle en række koncepter til erhvervslivet, erhvervsturisterne og de gæster, der i løbet af et år besøger Fredericia på den ene eller den anden måde, dertil kommer et unikt koncept, hvor virksomhederne åbner dørene. 

Vores ideer, planer og arbejde passer godt i tråden med Fredericia Kommunes kommende turistchef, hvor vi sammen sætter stort fokus på at vise byen frem, både byens historie, restauranter, caféer, kulturliv, som jo allerede er her. Dertil kommer noget nyt fra flere af byens virksomheder, hvor flere allerede har meldt sig til at åbne deres døre. Det vil altså sige, at man kan blive inspireret, opnå videndeling og få oplevelser med hjem i bagagen ved et besøg hos små, mellemstore og store globale virksomheder, som kan bruges i virksomhederne, fortæller erhvervsdirektøren og slutter:

Vi søger en person, der vil indgå i et dynamisk, fremsynet og innovativt team. Vi er en erhvervsorganisation, der er aldrig står stille. En organisation, hvor vi arbejder for vores medlemmer og for en stærk byudvikling, hvor vi siden 2015 har været en stor del af den imageforandring, Fredericia har været igennem. Vores kommende kollega vil samtidig få mulighed for at vise virksomhederne i hele Danmark og Nordeuropa, hvad vi rent faktisk har at byde på. Derfor er det også centralt, at man kan netværke og selv deltager i vores store netværk. Jeg tror på, at dette kan blive stort for Fredericia, hvis vi lykkes med at tiltrække flere gæster til konferencer, kulturlivet, hotellerne og de afledte effekter heraf.

Læs mere om stillingen her