Lørdag den 7 marts havde Fredericia Skakforening i samarbejde med Fredericia Real skole fornøjelsen af at afholde 2 skakturneringer. Det var henholdsvis Fredericia Skoleskak mesterskaber for børn og unge samt Fries Nielsen skak turnering for voksne og de dygtigste unge. 

Blandt deltagerne var Jonas Bjerre der er Danmarks yngste stormester i en alder af blot 15 år samt det lokale stor talent Adesh på 17 år.

(Foto: Frank Jensen / Fredericia AVISEN)

Turneringsformen var hurtig skak, ikke at forveksle med lynskak, i hurtig skak har hver spiller 15 minutter til at afslutte spillet, hvor lynskak kun er 5 minutter per spiller.
Niels Jørgen Fries Nielsen ,der selv er passioneret skakspiller, var ansvarlig for dagen og jeg spurgte ham om antal deltagere samt hvad der var af præmier til vinderne.

Der er 3.000,00 kr i præmie til vinderen af Voksen turneringen, og til Skoleskakmesterskabet er der 1 ny smart phone til hver af vinderne i de 3 grupper der spilles i.

(Foto: Frank Jensen / Fredericia AVISEN)

Der var 31 deltagere i voksen turneringen, heraf 8 unge og i skoleskakturneringen var der 62 deltagere. Til de mange deltage var der indrettet borde hvor skakbrætterne stod på snorelige række og der blev dystet på kryds og tværs. Der var sørget for plads til forældrene, til de unge, ude i gangene og der gik snakken lystigt om skak og forskellige træk. Selve turneringen foregik i lokaler ved siden af i absolut stilhed, det eneste man kunne høre var når hænderne klappede ned på stopuret efter et træk. 

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer