Der bliver fest og farver i centrum, når Fredericia Shopping sammen med 123fest.dk skyder sommeren i gang med fire sommerlørdage i sommerferien.

“Vi lægger mærke til, at flere og flere fra andre byer lægger vejen forbi Fredericia, fortæller formand for Fredericia Shopping,” Ole Mortensen og fortsætter:

“I de senere år er antallet af turister der besøger vores by steget markant, og langt de fleste er meget begejstrede for vores lige gader og flotte bygninger, samt stemningen i gågaderne. Så i år prøver vi at understøtte udviklingen, ved at tilbyde børne- og legeaktiviteter fire lørdage kl. 10-14, og på den måde også invitere byens egne borgere til at hygge sig i byen.”

Aktiviteterne foregår på Rådhuspladsen

“Det er egentlig simpelt, forklarer Ole Mortensen og uddyber:

“På Rådhuspladsen er der adgang til el, der er plads til større elementer, som f.eks. hoppeborge og ikke mindst er der offentlige toiletter lige ved siden. Yderligere er pladsen central i byen, så flest mulige tilfældige gæster vil støde ind i aktiviteterne, også selvom de ikke på forhånd vidste, at der ville være noget.

Som forening for de handelsdrivende i byen, bliver bestyrelsen ofte stillet spørgsmål fra medlemmerne, om hvorfor der ikke er aktiviteter i Danmarksgade eller Vendersgade, fortæller Ole Mortensen.

“Og det korte svar er, at vores primære opgave er, at trække gæster/kunder ind til byen. Hvis flest muligt skal gå hjem igen med oplevelsen af, at der var meget aktivitet, så giver det bare mest mening, at være på det sted i byen, hvor flest mulige kommer forbi, siger Ole Mortensen og fortsætter:

“Hvis man ser ud over hele året, så er der jo også aktiviteter i gaderne bla. ved Sommerrock, ved Vin- og Foodfestival og i juletiden, hvor de forskellige acts går rundt og optræder i gaderne, fortæller Ole, som er ovenud tilfreds med, at Fredericia Shopping i år har ikke mindre end 44 eventdage.”

Aktiviteterne er forskellige de fire lørdage, og har temaerne: Kæmpe legeland, med hoppeborge, spil og leg. Sportsdag, med foldboldbane, minigolf, speedcage og meget mere. Tør du?-dag, hvor der kan dystes i zoo-race, på segboards og rodeogris eller i sumodragter og til sidst Piratdag, med Pirateshooter, Pas-på-hajen/Jorden-er-giftig-bane, ansigtsmaling og kreaworkshop.

http://bit.ly/sofielindelecture