Det var ikke kun mødrene, der blev husket, da det var Mors dag den 12. maj. I Fredericia Kommune samlede indbyggerne 36803 kroner ind til verdens mest udsatte børn, da SOS Børnebyerne samme dag havde landsindsamling.

Næste år ved denne tid kan flere børn give deres mor et kram på Mors dag. Det var indbyggerne iFredericia Kommune med til at sikre, da de til SOS Børnebyernes landsindsamling samlede 36803kroner ind til forældreløse og udsatte børn. På landsplan blev der indsamlet knap fire millioner kroner til organisationens arbejde med at give flere børn et trygt hjem med kærlige forældre.

Ifølge SOS Børnebyernes direktør Mads Klæstrup Kristensen skyldes det flotte resultat, at det er nemt for danskerne at sætte sig ind i, hvor vigtigt det er for et barn at have en voksen, der passer på dem.

”Alle børn har brug for en voksen, der kan samle dem op, når de falder. Det kan de fleste danskere bakke op om, og det mærker vi sådan en dag. Når vi står sammen på den måde, så kan vi gøre en kæmpe forskel for verdens mest udsatte børn,” siger Mads Klæstrup Kristensen.

Ildsjæle med indsamlingsbøtter
Under overskriften ’Giv en mor på Mors dag’ havde næsten 4000 danskere meldt sig som frivillig indsamler. Rustet med indsamlingsbøtter og godt humør var indsamlernes indsats med til sikre, at flere børn fremover kan få et trygt hjem med kærlige forældre.

”For de fleste handler Mors dag om at gøre noget godt for sin egen mor. Derfor er det dejligt, at så mange danskere havde valgt at bruge dagen på at samle ind for at give en mor til de børn, der mangler en,” siger Mads Klæstrup Kristensen.

Næste år afholdes SOS Børnebyernes landsindsamling den 17. maj.

Om SOS Børnebyerne

SOS Børnebyerne arbejder i mere end 130 lande for at støtte familier og hjælpe udsatte børn, så de kan vokse op i et kærligt hjem. I en SOS-børneby får forældreløse og udsatte børn en SOS-familie, hvor den voksne omsorgspersons kærlighed er omdrejningspunktet. Det koster 245 kr. om måneden at være fadder for et barn. Læs mere på www.sosbørnebyerne.dk.

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=249&TicketCategoryId=845d