Bestyrelsen på Fredericia Realskole har rigtig meget at takke Poul Sørensen for og ønsker ham held og lykke i det fremtidige liv, som bl.a. nydes i han og hustruen Susies hus på Trelde Sande.

Fredericia Realskoles mangeårige skoleleder, Poul Sørensen fratræder sin stilling fra 1. april. Poul Sørensen har siddet som skoleleder på Fredericia Realskole siden 1996 og haft tilknytning til skolen siden 1979, kun afbrudt af en kort afstikker til Frie Grundskolers Lærerforening som konsulent i 1995, hvorfra han blev headhuntet tilbage til Fredericia Realskole som leder.

”Poul er en institution på Fredericia Realskole. Vi har rigtig meget at takke Poul for, men vi respekterer hans ønske om fratrædelse og ønsker ham en god efterløn og pension – det har han i dén grad fortjent.” udtaler bestyrelsesformand Morten Petersen. ”Poul har siddet som en solid klippe i mange år, med forskelligartede bestyrelser, og ført skolen igennem mange projekter med udbygning, sikret en enorm stigning i elevtallet, og gjort skolen til dét den er i dag: En stor professionel privatskole med ca. 550 elever, i moderne rammer og en bundsolid økonomi” fortsætter Morten Petersen.

Poul Sørensen udtaler: ”Intet godt varer evigt. Som tiden er gået, har jeg vidst, at denne dag på et eller andet tidspunkt ville komme. Jeg har aftalt med bestyrelsen, at jeg holder 1. april, så bliver der god tid inden sommerferien til at få gang i en ansættelsesproces, som jeg på ingen måde skal være en del af.

Først vil jeg umiddelbart tage en puster og helt finde ud af, hvad jeg skal bruge mit nye livsafsnit til ud over at have mere tid til avislæsningen I en periode. I den overgang bliver der tid til lidt mere motion, læsning af bøger samt pasning af hus og have og forhåbentlig også til at finde nogle nye interesseområder.

Jeg håber ligeledes, jeg fortsat kan have lidt opgaver af organisatorisk karakter – Det skal jeg have klappet af med Danmarks Private Skoler, da tilknytningen til denne forening er baseret på at være aktivt arbejdende skoleleder på en privat skole.

Bliver overgangstilværelsen for kedelig, vil jeg heller ikke afvise, at jeg før end siden påtager mig andre arbejdsopgaver, der ligger inden for mit kvalifikationsområde.

Det bliver svært at undvære Fredericia Realskole, hvor jeg har lagt hele mit arbejdsliv. Svært at sige farvel til alle de søde og fantastiske elever, der gennem de mange år har været en daglig livsbekræftende vitaminindsprøjtning, ligesom de mange spændende samtaler med forældre har beriget mit skolelederliv. Det er bestemt heller ikke let at sige farvel til alle de søde og dygtige lærere, ledelseskolleger og andre personalegrupper på skolen, hvoraf der er mange jeg har delt min dagligdag med gennem mange år”.

Arbejdet med at finde en nye skoleleder begynder de næste måneder, og arbejdet bliver ikke helt let.

”Det siger sig selv, at når man har så stor en kapacitet siddende, som vi har i Poul, er det ikke en post, man ”bare” lige overtager. Vi er ikke nervøse for processen, for vi ved jo, at der går en god skoleleder rundt derude et sted, vi skal bare finde ham/hende, men vi har ikke travlt.