Fredericia Realskole vinder SEVERIN-PRISEN 2019: Den nationale kommunikationspris for god, digital skolekommunikation for en video om niveau-delt undervisning. Den 26. november overrækkes prisen til et åbent event på skolen i Fredericia midtby.

Der er begejstring på Fredericia Realskole lige nu. Knap 1.100 skoleinteresserede mennesker har stemt til årets uddeling af SEVERIN-PRISEN – 456 af stemmerne tilfaldt Fredericia Realskole. Ud af i alt 18 indstillede skoler udvalgte juryen tre, som gik videre til den endelige afstemning. Årets jury var medieforsker Stine Liv Johansen, formand for FRISKOLERNE, Peter Bendix Pedersen og kommunikationsekspert Rasmus Anker Rysgaard.

Kom med til pris-event: “Viser vi værdierne? – Frie skolers rolle i en tech-tid”

Den 26. november kl. 17 – 19 er alle velkomne til et event på skolen, hvor SEVERIN-PRISEN overrækkes formelt. Det handler om værdier og den frie skoles rolle i en verden styret af teknologi. Til eventet kan man møde og diskutere med medieforsker Stine Liv Johansen, friskoleleder Jakob Ringgaard og én af Fredericia Realskoles elever.

Paneldeltagerne skal bl.a. diskutere, hvordan? de frie skoler kan medvirke til at skabe gode, værdibaserede, digitale fællesskaber omkring sig selv.

Kommunikationsekspert og medstifter af SEVERIN-PRISEN, Rasmus Anker Rysgaard modererer.

Se mere og tilmeld dig her: www.facebook.com/events/1353553438158168/

Værdibåret indhold kan inspirere andre skoler

Fredericia Realskole vinder prisen for en autentisk video, der fra et elev-perspektiv fortæller om niveaudelt undervisning. Videoen sætter fokus på noget, der betyder noget for skolens værdier og måde at drive fri skole på.

Skoleleder på Fredericia Realskole, Pernille Aarøe Petersen, er overvældet over nyheden.

“Jeg er enormt glad for, at Fredericia Realskole har vundet prisen – det er et kæmpe skulderklap. Jeg er også glad for at være en del af en samtale om, hvordan de frie skoler skal være dannelsesinstitutioner på internettet. Jeg tror, at SEVERIN-PRISEN – og dermed også Fredericia Realskole – kan inspirere andre skoler til at arbejde med, hvordan de fremstår meningsfuldt i det digitale rum. Vi ser også frem til at være vært for arrangementet,” fortæller skolederen.

Rasmus Anker Rysgaard, som er medstifter af prisen og jurymedlem siger:

“Jeg er overvældet over den store interesse, vi har mødt. Det er vigtigt at sætte fokus på, hvordan de frie skoler kan bruge det digitale rum til at fortælle om sig selv – og dermed også om sin berettigelse i det hele taget. Jeg oplever, at flere og flere gerne vil være del af en samtale om, hvordan man bruger det digitale rum på en meningsfuld måde.”

Den frie skole bygger på værdier – også digitalt

Formålet med SEVERIN-PRISEN er at understøtte den frie skoles rolle som bærer af holdninger og værdier i det digitale rum. Prisen hylder de skoler, der formår at kommunikere autentisk og med bund i skolens værdigrundlag.

Prisen er stiftet af medieforsker Jesper Tække, efterskoleforstander Irene Stapel og kommunikationsekspert Rasmus Anker Rysgaard i 2018 og har navn efter Nikolai Frederik Severin Grundtvig.

https://www.fredericia.dk/verdensmaalene
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer