Tirsdag aften fik Fredericia Realskole overrakt SEVERIN-prisen, der hvert år uddeles til en friskole, der kommunikerer godt digitalt. I den forbindelse var der en seance med en debat om de sociale medier på skolen.

Sofie Lund fra 9. klasse på Fredericia Realskole var paneldeltager sammen med medieforsker Stine Liv Johansen og friskoleleder Jakob Ringgaard. Sammen med publikum tog de debatten om digitale fællesskaber og skolens rolle i børn og unges digitale liv.

(Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Fælleskab er også online

Kan sociale medier være med til at skabe fællesskab omkring skolen? Det mener Sofie Lund fra 9. klasse på Fredericia Realskole. Hun glædede på forhånd sig til at diskutere det og sætte fokus på, hvordan unge oplever sociale medier:

“Jeg kan godt lide, at min skole er på Facebook. Det giver mig mulighed for at følge med i, hvad der sker i de andre klasser og en fornemmelse af et større fællesskab på skolen,” fortæller eleven fra Fredericia Realskole.

(Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Det er dog ikke altid, at de voksne rigtigt forstår, hvad der foregår på sociale medier.

“De vil f.eks. tit gerne tale om, at det foregår uden ansigt på de sociale medier. Men det ved vi godt – der er bare andre spilleregler, og vi kan f.eks. godt udtrykke følelser online.” Jeg glæder mig til at diskutere det til paneldebatten, for jeg synes tit, at diskussionen om sociale medier og unge bliver ret unuanceret,” fortæller Sofie Lund.

Paneldeltagerne startede ud med at holde et kort oplæg, hvorefter de diskuterede med hinanden og de fremmødte i salen.

Stine Liv Johansen talte om skolens rolle i børn og unges digitale dannelse, Jakob Ringgaard fortalte om en dannende skoledag med teknologi, og Sofie Lund berettede om livet med sociale medier og efterspurgte samtidig de voksne og de gode værdier.

(Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Ikke en målrettet indsats

Efter paneldebatten og overrækkelsen af prisen talte Fredericia AVISEN med Pernille Aarøe Petersen, der er skoleleder på Fredericia Realskole.

“Vi gør meget ud at kommunikere hvad vi står for som skole, og når det lykkes med niveaudelingen, som det er tilfældet her, er det fedt at komme ud med det budskab,” siger hun og fortsætter:

Skoler og sociale medier, hvad er det for en størrelse?

“Hvis man tænker i det daglige, er det ofte en udfordring i undervisningen, men det vi gør ud af til er én ting, og en anden er det interne, hvor der er dannelses projektet. Ud af til gør meget ud af at fortælle om det positive på skolen,” forklarer Pernille og kommer ind på, hvordan det var at være til stede ved seancen tirsdag aften:

“Det er en dejlig historie at fortælle, at det kan vi også på vores skole. Det har hele vejen igennem været en god historie. Lige fra da vi fik at vide, at vi var nomineret og frem til finalen.”

Selvom Fredericia Realskole har vundet SEVERIN-prisen, har det ikke været et specielt fokus punkt med sociale medier, der nu er kulmineret.

“Det er ikke noget vi er gået målrettet efter. Vi har lavet indsatsen for niveaudelingen med små film, og filmene blev så gode, at de røg på Facebook og det er selvfølgelig rart,” slutter Pernille.

(Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Om SERVERIN-prisen og prisoverrækkelsen

SEVERIN-PRISEN uddeles hvert år til en fri skole, der kommunikerer godt og dannet digitalt. Prisens formål er at bidrage til debaten om frie skolers rolle i det digitale som bærer af holdninger og værdier. Prisen anerkender de skoler, der formår at bruge det digitale rum på en dannet måde med afsæt i skolens værdigrundlag.

Til arrangementet den 26. november blev SEVERIN-PRISEN overrakt til Fredericia Realskole, som har vundet den for en autentisk elev-fortalt video om skolens brug af niveaudeling i undervisningen.

(Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Juryen 2019 bestod af medieforsker Stine Liv Johansen, formand for FRISKOLERNE, Peter Bendix Pedersen, og kommunikationsekspert Rasmus Anker Rysgaard.

Se mere på www.vostok.dk/severin-prisen

https://www.billet.dk/queen-machine-i-fredericia#bio
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer