Fredericia Realskole er indstillet til SEVERIN-PRISEN for en video på Facebook, der flot kommunikerer skolens værdier om faglighed og læring. Prisen uddeles hvert år til en fri skole, der er dygtig til at kommunikere værdier og holdninger på digitale kanaler. Prisen uddeles i år af FRISKOLERNES formand, Peter Bendix Pedersen, medieforsker Stine Liv Johansen og kommunikationsekspert Rasmus Anker Rysgaard.

Skolens værdier i øjenhøjde

Fredericia Realskole er indstillet for en video om niveau-deling i udvalgte fag i 8. og 9. klasse. Videoen er i øjenhøjde med eleverne og bliver fortalt af Katrine fra 8. klasse om hendes oplevelser med niveaudeling i matematik. Den er autentisk og holder seeren fast gennem videoen.

Skoleleder på Fredericia Realskole, Pernille Aarøe Petersen, er glad for indstillingen.

“Vi er rigtig glade for indstillingen. Vi går op i, at undervisningen foregår på et højt fagligt niveau samtidig med, at der er et trygt skolemiljø. Det tror vi, niveaudeling i engelsk, tysk og matematik bidrager til. Det er dejligt at høre, at budskabet i videoen står frem. Vi har anvendt videoen internt til at fortælle 7. klasses elever om, hvad niveaudeling på Fredericia Realskole er. Vores erfaring er, at Ung-til-ung-fortællinger har en rigtig god effekt,” fortæller Pernille Aarøe Petersen.

Skoler er også dannelsesinstitutioner på internettet

De frie skoler kan noget særligt som dannelsesinstitutioner. Det skal de også vise i det digitale rum.

“SEVERIN-PRISEN går til en skole, som formår at kommunikere dannet, og på den måde understøtte de digitale fællesskaber omkring skolens værdier. Den går til en skole, der formår at formidle skolens profil i det digitale rum på en autentisk og rammende måde,” fortæller kommunikationsekspert og medstifter af prisen, Rasmus Anker Rysgaard.

http://bit.ly/lolalecture