IRIS Group har lavet en rapport over erhvervspræstationer, en rapport der viser stor fremgang i både Middelfart og Fredericia. Med en placering som nummer 19 indtager Fredericia topplaceringen for kommunerne i Trekantområdet, hvor Middelfart tager prisen for årets højdespringer i området.

Lokale erhvervspræstationer 2021 giver et indblik i, hvordan erhvervslivet klarer sig i de danske kommuner. Rapporten indeholder, som sidste år, et indeks for lokale erhvervspræstationer, der er baseret på 22 udvalgte indikatorer inden for tre hovedområder:

1) Arbejdspladser, indkomst og produktivitet

2) Iværksætteri og vækstvirksomheder

3) Eksport

Indekset for lokale erhvervspræstationer er baseret på de seneste data fra Danmarks Statistik, som går frem til 2019. Det betyder, at indekset beskriver kommunernes erhvervspræstationer før corona-krisen ramte Danmark.

Højdespringerne i Region Syddanmark er Middelfart Kommune, Billund Kommune og Fredericia Kommune, der er gået mellem 21 og 16 pladser frem på et år. I alle tre kommuner har der især været fremgang på underindeksene Arbejdspladser, indkomst og produktivitet samt Iværksætteri og vækstvirksomheder.

Business Fredericia: Det er et udtryk for hårdt arbejde

Erhvervsdirektør, Kristian Bendix Drejer (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen/Fredericia AVISEN)

Erhvervsdirektør i Business Fredericia, Kristian Bendix Drejer, glæder sig meget over den flotte placering, som Fredericia har fået på den seneste rapport. Han påpeger, at det ikke kun er en engangsforestilling, men tværtimod en gentagende tendens der igen viser sig i et flot spring op af ranglisten.

– Vi startede for nu mere end fem år siden med at lave en plan for erhvervsudvikling i Fredericia. Det er det arbejde, vi nu begynder at trække i land på. Vi har i mange år talt meget om vores flotte vækst i virksomheder – og flere kommer til. Det er det vi nu ser resultaterne af, forklarer Kristian Bendix Drejer.

– Vi har fået skabt mange nye arbejdspladser. Det har vi gjort løbende, men vi er langt fra færdige endnu. Vi ved, at der kommer flere til – ja, flere er allerede i gang med at bygge i blandt andet Taulov. Det her er blot et skridt på vejen, Fredericia er en by i en fantastisk flot udvikling, fortsætter han.

For Kristian Bendix Drejer og Business Fredericia er det her blot starten. Mere er på vej – og det giver mulighed for at rykke på andre parametre også. Fredericia er på vej, mange virksomheder har valgt byen til – og det giver smil på læben hos Erhvervsdirektøren.

– Vi bliver ved med at rykke på erhvervsfronten, som er mit og Business Fredericias område. Men jeg er sikker på, at de gevinster vi nu høster på erhvervsområdet de også kommer byen til gavn på andre områder. Blandt andet kan man bruge den flotte udvikling til at have et øget fokus på bosætning og lokal arbejdskraft, siger Kristian Bendix Drejer.

Wrist: Vores arbejde bærer frugt

Borgmester i Fredericia, Steen Wrist, ser også meget positivt på den nye rapport – en rapport der afspejler det arbejde der er lavet gennem mange år, fortæller han.

– Det er vores hårde arbejde der nu bærer frugt. Vi har arbejdet med tiltrækning af erhvervslivet igennem mange år nu, et arbejde der har fyldt meget i vores politiske arbejde. Det er kun glædeligt, at vi nu kan begynde at se resultaterne afspejlet i eksterne analyser, siger Steen Wrist.

– Vi er rigtig godt kørende på arbejdet med at tiltrække arbejdspladser til Fredericia. Det viser rapporten med al tydelighed. Bare tag en tur forbi DanmarkC, hvor det virkelig blomstrer. Men vi skal også have et fokus på at skabe de lokale jobs, forklarer Wrist og fortsætter:

– Det er selvfølgelig glædeligt med arbejdspladser, det skal vi blive ved med. Men vi skal også gerne have ledigheden ned. Vi er nu nummer 19 på listen her over erhvervsudvikling – vi skulle også gerne se den tendens afspejle sig på andre områder.

– Vi synes selv, at vi gør meget – så at det nu bliver anerkendt, det er et stort skulderklap for os.

Lundsfryd: I Middelfart står vi sammen – og det giver pote

Borgmester i Middelfart, Johannes Lundsfryd, glæder sig over det flotte spring kommunen har lavet op listen. Han tilskriver forbedringen til det sammenhold der er blandt erhvervslivet, kommunen og de frivillige foreninger i Middelfart.

– Vi har en stærk tradition for at have et tæt samarbejde mellem aktørerne på tværs af kommunen. Det tror jeg er meget vigtigt for udviklingen i byen. Når der er problemer, så løser vi dem i fællesskab. Det skaber et stærkt samfund og et stærkt erhvervsliv, forklarer Johannes Lundsfryd og fortsætter:

 Vi står sammen om nye tiltag i Middelfart, og når det er nødvendigt rykker vi sammen i bussen. Det viser Coronakrisen på bedste vi. Erhvervsfolk gik sammen for at støtte byens butikker ved at købe gavekort – og nu har vi et stort fokus på turisme, så vi kan hjælpe konferencecentrene gennem det her.

– Vi arbejder systematisk og strategisk med attraktivitet – noget der er foranlediget af virksomhederne. Det er lettere at tiltrække og fastholde medarbejdere, hvis byen er attraktiv. Det er også lettere for byen at tiltrække arbejdspladser, hvis vi har andet at byde på. Vi har i Middelfart i de seneste år vist, at vi ligger helt i toppen når det kommer til skabelsen af nye jobs. Det skal vi bare blive ved med, slår Johannes Lundsfryd fast.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Allan Pertti Frandsen
Allan Pertti Frandsen
06:43 - 21. marts 2021 06:43

Planen for erhvervsudvikling i Fredericia virker. Der er skabt mange nye arbejdspladser. Det er et godt arbejde, som blev iværksat for 5 år siden. MG Park i Taulov vil desuden bidrage positiv til den i forvejen stærke erhvervsudvikling for vores by og opland. Endnu et godt argument for at bosætte sig i vores kommune.

hans thomassen
hans thomassen
13:57 - 22. marts 2021 13:57

Ok, men Fredericia bosætning falder.
Og arbejdsløsheden er næsten den største i Syddanmark, og ligger noget over landsgennemsnittet.
Vi fik ovenikøbet som en af de 10 kommuner der fik flest statslige arbejdspladser tilført. og så alligevel.
Det må kunne gøres bedre??