Den 3. oktober inviterer Fredericia Musicalteater byens borgere og nysgerrige musicalelskere indenfor til en slags behind the scenes.

Det bliver noget anderledes end at sætte sig i teaterstolen og blive blæst bagover når man får en unik mulighed for at få et indblik i en verden som normalt er forbeholdt skuespillere, instruktørerne og scenefolk.

Når man normalt ser en forestilling, så er det hele øvet til perfektion, lyset står perfekt og ikke meget er overladt til tilfældighederne, men hvad er det der ligger bag?

Det er en af tankerne bag Søndag på Teateret at man kan få et indblik i hvordan ideer opstår til at man kan præsentere en færdig musical.

– Dørene åbnes kl. 12.00, og vi i samarbejde med Hos Chili byder på frokost, og forskellige indslag, der ikke nødvendigvis er musikalske, men som alle omhandler musicals, skriver Fredericia Musicalteater.

Den nye teaterdirektør, Ferry Hogeboom, fortæller nærmere nærmere om de nye stil, hvor teatret åbner dørene op, og teamets ambition om at gøre teatret til et mere åbent hus.

Ferry Hogeboom sod entusiastisk i forhallen da vi ankomtil teatret for at tale med ham. Inde i den lille sal var der fyldt med skolebørn, på scenen var De Tre Små Grise ved at blive jagtet af den store stygge ulv. Ferry kunne slet ikke lade være med at kigge gennem et lille glasøje i døren indtil salen, han var glad og stolt over den nye musical og specielt det, at huset var fyldt med børn.

– Vores tanke er at lave et event på teateret, hvor vi rækker ud til de lokale folk, vi har omkring os, og tillader dem at komme ind en dag, hvor vi ikke spiller noget eller viser et færdigt produkt. Vi vil gerne tilbyde en inspirerende, kreativ dag, hvor man ser og hører en musiker, skuespiller eller instruktør, der arbejder på et musicalteater sammen med og foran dig, siger Ferry Hogeboom.

Den første søndag er det instruktør Mads M. Nielsen, som for tiden er aktuel med De Tre Små Grise som er hovedelementet i den nye åbenhed. Mads er kendt både som skuespiller, radiovært og har en stor erfaring og dele ud af.

– Mads er jo i gang med De Tre Små Grise, så han har hele processen nært inde på livet med at få et amerikansk stykke til at passe til et dansk publikum. Hele konceptet og arbejdet med alle skaberne som eksempelvis scenedesignere og malere. Han vil fortælle om sin karriere, hvad kommer han fra, hvordan arbejder han som skuespiller, hvad gjorde at han blev instruktør, hvordan er det at skabe et stykke og hvilke udfordringer der er? Det bliver en stor mulighed for at komme helt bag om en produktion, ikke bare backstage, men backstage som en udøver, fortæller teaterdirektøren.

– Teateret er for folket, og vi vil gerne invitere ind så let, og så tit vi kan for at sikre, at lokalbefolkningen er en del af teatret og at de er med til at udvikle den måde vi laver musicals på. Hvis det bliver en succes, og det viser sig, at lokalbefolkningen er vilde med at få den her form for insiderviden, så er klar til at lave to mere af de søndage her inden jul, afslutter Ferry Hogeboom.

Arrangementet koster 130 kroner og er inklusiv frokost. Der er plads til 50 deltagere og billetsalget starter mandag på https://www.fredericiamusicalteater.dk