Lørdag den 22. august stod 8 seje løbere fra FREDERICIA LØBEKLUB klar ved start i Viborg. 1 skulle løbe 50 km og de 7 andre stod overfor DM i 100 km. Nå, men hvor mange dage har de så til det, tænker nogen måske? Svaret er: Hvor mange timer skal de bruge! Som en af deltagerne sagde: ”Jeg står over for en elefant, jeg må spise den i mindre bidder”

Starten går kl. 8.00. Arrangementet er i år skrumpet en del pga Corona. Løbet i Viborg har normalt flere tusind løbere på distancerne 50 km, 100 km og 24 timers løb, og både som enkeltpræstationer, men også som stafet, så det bliver mere menneskeligt. I år kun 50 km og 100 km DM.

Jeg ankom selv midt på eftermiddagen, hvor 100 km løberne stadig var i gang. Ruten bestod af runder på 5,7 km rundt om Søndersø i Viborg. Utrolig smuk rute, og heldigvis rimelig flad (alt andet ville være uretfærdigt). Vi var ca. 15 heppere fra klubben, og det betød meget for løberne, at vi larmede lidt, hver gang de kom forbi – trætheden var begyndt at sætte ind. Der var depot i vores lejr, og det var meget forskelligt hvad løberne havde brug for i depot. Nogen bare lidt vand og energigel, andre en alkoholfri øl, og andre igen skulle lige sidde et ganske kort øjeblik, inden de løb næste runde. Det var ægtefæller til løberne der stod klar i depotet, og der var givet ordre på hvad de skulle have klar. De var også på hårdt arbejde, for de mindste udsving kunne afstedkomme en mindre brummen, for der skal ikke meget til når kroppen er presset i max. Alt endte dog i fryd og gammen.

Vores hurtigste mand kom i mål efter 8 timer og 51 minutter! Det rakte til en sølvmedalje i hans aldersklasse, M45. Lige i hælene (næsten) på 8 timer og 58 minutter kom vores første Danmarksmester. Han skar ca. 1 time af rekorden i aldersklassen M60 – intet mindre en imponerende. Han blev også Danmarksmester sidste år i aldersklassen M55 men løb 47 minutter hurtigere i år – så her må vi bare konstatere, at han bliver bedre med årene, ligesom god vin.

I aldersklassen M55 får vi desuden sølv i tiden 11 timer og 4 minutter og bronze i tiden 11 timer og 52 minutter. Vi nappede også sølv i M60 i tiden 13 timer og 2 minutter – og det var kun mændene, nu kommer vi til kvinderne. Her havde vi 2 stærke kort med og begge blev Danmarksmestre Birgitte K45 i tiden 10 timer og 14 minutter og Connie K55 i tiden 10 timer og 55 minutter. Birgitte fik derudover bronze som 3. hurtigste kvinde overall – VILDT FLOT af dem alle både M og K – de gjorde det – elefanten blev spist.

Billedet af de glade medaljevindere blev taget onsdag, altså 4 dage efter kraftanstrengelserne. Det var en oplevelse i særklasse for fotografen. Snakken blandt løberne gik bl.a. på hvor mange der kunne rejse sig fra toilettet uden at støtte ved noget? Et spørgsmål de færreste nok tænker over i hverdagen, men meget relevant blandt langdistanceløbere, eller superløbere.

På billedet mangler vores seje 50 km løber, men han fortjener også et par ord. 50 km løber man nemlig ikke bare lige, og jeg ved han kæmpede rundt om Søndersø og han vandt og gennemførte! Personligt har jeg kun løbet maraton, og ærligt, så er det første jeg har tænkt, når jeg endelig krydser målstregen ikke: Jeg skal da lige løbe 8 km mere. Så stort tillykke til ham også.

Jeg tror godt jeg tør svare for hele heppekoret, at vi havde en skøn dag i Viborg og vi er vildt stolte af vores seje klubkammerater – vi gør det igen en anden gang.

Det andet billede er af vores 2 hurtigste superløber under 9 timer. Om de diskuterer taktik til næste år eller hvad, det vides ikke, men mon ikke FREDERICIA LØBEKLUB stiller op i Viborg næste år, personligt trækker 50 km en smule i mig. Forhåbentlig er løbet lukket op for større deltagelse, både enkeltvis og som stafet, så der kan blive kæmpe løbefest i Viborg.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer