Fredericia Lillebælt Rotary Klub understøtter de unge drenge både med økonomiske midler og faglig sparring, så de kan starte deres helt egen mikrovirksomhed. Arbejdet med mikrovirksomheden sker i samarbejde med projekt Mind Your Own Business, den boligsociale helhedsplan, den rådgivende ingeniørvirksomhed Rambøll og frivillige venturepiloter.

Thorkild Nissen og Tommy Lyndegaard fra Fredericia Lillebælt Rotary Klub mødtes med drengene mandag den 28. september. Her fik de 13 drenge mere at vide om Rotary, og hørte om Thorkild og Tommys baggrund og arbejdsliv. Drengene stillede mange gode spørgsmål, og fortalte om, hvad de håbede at få ud af at følge forløbet i Mind Your Own Business (MYOB) og om deres drømme om fremtiden.

I forløbet mødes drengene hver mandag fra kl. 17.00 – 19.00 gennem 40 uger for at arbejde med deres mikrovirksomhed i samarbejde med venturepiloter, som er frivillige studerende på kandidatniveau og/eller erfarne medarbejdere i lokale virksomheder. Tommy Lyndegaard har også sagt ja til at blive frivillig venturepilot, og glæder sig til at understøtte og inspirere drengene på deres vej mod at realisere deres mikrovirksomhed.

Gennem dette arbejde får drengene et indblik i, hvad det vil sige at starte egen virksomhed op. De får indsigt i, hvorfor kompetencer er vigtige. De viser samtidig, at de er gode repræsentanter for området. At de er unge drenge med mod, vedholdenhed, drømme og initiativ. De bliver rollemodeller for de andre drenge i områderne.

Selve forløbet er et led i arbejdet med kreativ læring, som aktivitet er beskrevet i den boligsociale helhedsplan med det overordnede formål at øge uddannelsesniveauet i området. Den boligsociale helhedsplan er finansieret af Landsbyggefonden, boligorganisationerne Boligkontoret Fredericia og boli.nu samt Fredericia Kommune.

Fredericia Lillebælt Rotary Klub er en del af det globale netværk i Rotary, hvor medlemmerne samarbejder om at udveksle ideer, opgradere uddannelse og udvikle kompetencer blandt spirende unge og grupper af unge. Medlemmerne i Rotary deler passionen for samfund og venskab.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer