Fredericia Kunstforening har deres første udstilling i år, Kunstcenter Kongensgade 111 er vært ved fernisering på en udstilling med værker af den anerkendte kunstner Per Kirkeby.

Der er både kommet dybde og mere prominente kunstnere på programmet hos Fredericia Kunstforening, så endnu engang mødte jeg op med forventning om inspiration.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Der var allerede tæt pakket, da jeg kom, der var mindst 200 forventningsglade kunstelskere på plads i kunstsalen. Stemningen var høj ligeledes var snakken, der var godt humør i bunden af Kongensgade.

Jacob Thage, direktør for Museum Jorn i Silkeborg, holder åbningstalen og byder velkommen sammen med Poul Jakobsen, formand for Fredericia Kunstforening. Her fortæller Jacob Thage om udstillingen som er udlån af Museum Jorn.

Det er nogle fantastiske raderinger som Per Kirkeby har ridset på sine eventyrlige rejser, historien og håndværket gør specielt denne udstilling værd at se. Der er ligeledes nogle store flotte farverige tryk, som for mig stjæler lidt af opmærksomheden, fordi de taler mest til mig.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Det grønlandske sangkor Umiaq mødte op i farvestrålende national dragter og satte kryderi på ferniseringen, udstillingen kører frem til søndag d. 4 marts.

Se åbningstider her

Godt gået, Fredericia Kunstforening, jeg kommer og nyder værkerne, når der ikke er fyldt.