Publikum – og ikke mindst foreningens 300 medlemmer – kan roligt glæde sig til Fredericia Kunstforenings hidtil største udstilling nogensinde. Det er med glæde og stolthed at byde indenfor til udstillingen af et repræsentativt udsnit af den folkekære billedkunstneren Henry Heerups omfattende produktion.

Henry Heerup (1907-1993) har en unik plads i dansk kunsthistorie. Med sin karakteristiske stil satte han sit præg på datidens kunstscene, hvor især hans nyskabende skraldekunst og enestående bidrag til udbredelsen af grafik står som afgørende højdepunkter. I dag huskes Heerup for sit farverige, fantasifulde og symbolfyldte udtryk samt for sin karismatiske personlighed. Mange af hans bekendtskaber videregiver stadig anekdoter fra de mindeværdige år i haven på Kamstrupvej 96 i Rødovre. Mennesket og kunstneren Heerup blev med andre ord folkeeje – med en ganske særlig plads i såvel voksnes som børns hjerter.

En udstilling af dette format kommer ikke af sig selv. Den er blevet til i et særdeles velvilligt samarbejde med Heerup Museum i Rødovre hen over det sidste år. At aftalen er faldet endeligt på plads i 2019, går godt i tråd med markeringen af Fredericia Kunstforening 75 års jubilæum og foreningens mål om at tiltrække anerkendte kunstnere på et stadig stigende niveau på de 5  udstillinger, foreningen præsenterer hvert år.

At præsentere kunst i særklasse, medfører naturligt stigende udgifter til eksempelvis transport, forsikring og konservatorer, hvilket gælder i særdeleshed for denne udstilling. Det er derfor en ekstra glæde, når foreningen oplever interesse for at bidrage med økonomisk støtte fra såvel både Fredericia Kommune som fra lokale virksomheder. Her skal nævnes især Spar Nord Fonden og GF Forsikring, som er hovedsponsorer i denne omgang, uden deres støtte kunne en udstilling som denne ikke lade sig gøre.

Traditionen tro kan udstillingen opleves i Kulturcenter, Kongensgade 111 i Fredericia. Den løber af stablen i perioden 1. februar – 24. februar 2019, åbningstider fremgår af foreningens hjemmeside www.fredericiakunstforening.dk. Der vil blive opkrævet et mindre indgangsbeløb til udstillingen for ikke-medlemmer.

I samarbejde med Folkeuniversitet Lillebælt afholdes samme sted foredrag om Heerup den 18. februar, kl. 19 v/museumsleder Anni Lave Nielsen, Museum Heerup, Rødovre. Billetter til dette arrangement kan rekvireres via www.fulillebaelt.dk.

Fernisering af udstillingen er fredag den 1. februar kl. 17.00. Det er gratis at deltage og alle er velkomne.

https://www.facebook.com/mrhoejer/
Annonce