Fredag den 22. september kl. 17.00 er der fernisering på endnu en spændende kunstudstilling, endda med et bysbarn, Pernille Snedker Hansen.

Fredericia Kunstforening er stolte over at kunne præsentere endnu en spændende kunstudstilling, og denne gang i vante omgivelser i Kunstsalene i Kongensgade 111.

“Vi har haft en sindssyg travl periode, især med udstillingen af Jens Galschiøt, men ikke desto mindre glæder bestyrelsen sig over en ny spændende kunstudstilling med Pernille Snedker Hansen og Will Gurley, som i den grad har arbejdet tæt sammen om den kreative udvikling igennem 12 år, siden de mødtes på Central Saint Marins Universitet i London i 2005. Det er en anderledes udstilling, som vi har glædet os rigtig meget til at præsentere, dels fordi dens overskrift Natural Resources selvfølgelig giver stof til eftertanke for menneskeheden og vores brug af kloden og dens ressourcer. Men også fordi Pernille Snedker Hansen er søster til et bestyrelsesmedlem i Kunstforeningen, det har vi altså ikke prøvet før, så vidt jeg husker,” siger formand Poul Jakobsen.

Natural Resources

Den fælles udstilling ‘Natural Resources’ er en dialog omkring skønheden i naturlige materialer og processer, og menneskers indvirkning og forhold til deres sande værdi. Værkerne fejrer naturens skønhed og samtidig minder os om menneskets indflydelse på miljøet.

“Will’s direkte humor viser menneskets ofte respektløse forhold til miljøet, mens Pernilles arbejde eksemplificerer naturens skønhed og forstørrer dens unikke karakterer gennem detaljeret bearbejdning af farver og mønstre, et vildt spændende sammensæt”, forsætter Poul Jacobsen.

Will Gurley arbejder med maleri og skulptur. Hans nyere værker koncentrerer sig om temaerne landskabsbeskyttelse og industrialisering, og han anvender humor sammen med seriøse kommentarer om miljøet. Han er født i Colorado i 1982, uddannet fra Kunst på Rhode Island School of Design og har en Masters i Industrial Design fra Central Saint Martins i London.

Han bor og arbejder i København, hvor han er arbejder med’ Design & Kreativ Udvikling’ for Tivoli. Han har udstillet sin kunst og design verden over, herunder New York og Los Angeles.

Pernille Snedker Hansen, fra Fredericia født i 1978 og arbejder med marmoreringsteknik i design og kunst. Hun vil gerne udfordre den måde vi oplever og ser på overflader i vores omgivelser, om det er mønstrene og farverne i naturen eller gulvet i hjemmet. Marmorering er en teknik, hvor farver flyder på vandoverfladen, dels af bevægelse skabt af naturlige processer som luften og vandets overfladespænding og dels tidsrummet, hvor farverne bevæger sig rundt på den blanke vandoverflade.

“Det har været nogle vildt spændende dage med planlægning og ophængning af udstillingen, og jeg kan kun på det kraftigste opfordre alle til at gæste udstillingen, som åbner på fredag med fernisering kl. 17.00. Udstillingen kan ses frem til og med søndag den 8. oktober, og husk det er gratis at gæste alle vores udstillinger”, slutter Poul Jacobsen fra Fredericia Kunstforening.

 

Læs mere fakta om kunstnerne på:

www.snedker-studio.dk

www.willgurley.com