Fredericia Kunstforening fylder i 2019 75 år, og det fejrer foreningen blandt andet med fem helt nye og meget spændende kunstnere fra ind- og udland.

Fredericia Kunstforening ønsker alle – både nuværende som kommende medlemmer – et rigtig glædelig nytår med tak for et oplevelsesrigt 2018.

Kunstforeningen glæder sig til at byde alle velkomne i 2019, som er året hvor kunstforeningen fylder 75 år. Det fejrer de med bl.a. 5 helt nye og meget spændende udstillinger med kunstnere fra både ind og-udland i Kulturcenter Kongensgade 111 i Fredericia.

Og det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er med stolthed Fredericia Kunstforening præsenterer programmet for næste år, hvor de lægger ud med en stor udstilling af Henry Heerup i februar, som løber over i alt tre uger.

Samtidig med udstillingen arrangeres der i samarbejde med Folkeuniversitet Lillebælt, foredrag om Henry Heerup, ved museumsleder Anni Lave Nielsen, Heerup Museum, Rødovre.

I april præsenteres den farverige og fortællende billedkunstner Jacob Herskind fra Fønskov. Her har vi med en kunstner med en masse på hjertet, og som formår også at få børnene i tale på en ny og anderledes måde.

Hollandske Marcellus Hoornweg er i august Fredericia Kunstforenings bud på en udenlandsk maler, hvor fascinationen og rødderne ligger hos de gamle malere som Rembrandt, Rubens og Titien. Marcellus er udover kunstmaler i traditionel forstand, og i særdeleshed kendt for sine gavlmalerier.

Septembermåned repræsenteres af Tine Hind værker. Hun er kendt af mange for sine grafiske billeder udført med ekspressive streger, der på fornem vis illustrerer hendes evne til at iagttage mennesker, og evnen til at forene ustyrlige materialer i blandform med figurativ tegning på lærred.

Kunstforeningens sidste udstilling i 2019 ligger i november. Kunstneren er Carsten Frank, og man kan roligt sige, at der er smæld i farverne i hans billeder. Carsten Franktager med sit kunstneriske sprog, kampen op mod det brutale, tingsliggjorte, narcissistiske og udbrændte i vor moderne civilisation.

Udover de planlagte udstillinger i 2019, inviteres der sædvanen tro i Kunstforenings regi, på den årlige sommerudflugt for foreningens medlemmer i maj.

Fredericia Kunstforening glæder sig til at dele de mange gode kunstoplevelser med publikum, og ser frem til et forrygende 2019 for såvel kunstnere som gæster.

Læs mere om Fredericia Kunstforening på www.fredericiakunstforening.dk

http://www.vw-fredericia.dk/?gclid=Cj0KCQiA37HhBRC8ARIsAPWoO0xwqrnDkldfoKMFxtisjKIA2KLUt3OBj2oScJX61fUt6tucz9XFTKoaAm_AEALw_wcB
Annonce