Fredericia AVISEN ser frem mod næste års kunstsæson og tager temperaturen på nogle af de spændende navne, der kommer til at gæste kunstsalen i Kongensgade 111 i 2020. Fredericia Kunstforening stod for mange spændende udstillinger sidste år, og det ser på papiret ud til, at den gode stil og succes fortsætter.

På mange måder var 2019 et år, hvor der blev sprængt nogle rammer og en af de største oplevelser for mig som kulturredaktør var helt klart, Tine Hind, men også en meget populær og spændende kunstner som Henry Heerup med tilhørende foredrag. Kunstforeningen er blevet stærkere, fået flere medlemmer og er blevet dygtige i deres værtsskab, derfor ser jeg frem med forventning til 2020.

Heerup udstilling
Heerup var en af de bedste udstillinger i 2019. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Jeg har plukket tre bud ud, men kender man Fredericia Kunstforening bliver alle årets udstillinger seværdige.

Pierre Alechinsky – fernisering fredag 7. februar

Kunst er lidt en svær ting, fordi øjet der ser kan være uenig, det er en smagssag. Jeg er en sucker for COBRA-malerne og her starter året i Fredericia Kunst Forening med besøg fra øverste hylde.

Pierre Alechinsky er maler og grafiker, han er født i 1927 i Belgien, han anses som en af Europas mest indflydelsesrige nulevende kunstnere. En af de vigtigste elementer i hans kunstneriske dannelse var dan han i 1949 tilsluttede sig COBRA-bevægelsen sammen med kunstnere som Asger Jorn, Christian Dotremont og Karen Appel.

Jeg glæder mig til at se, hvilke værker som kunstforeningen disker op med i samarbejde med Pierre Alechinsky. Jeg ser også frem til at høre det kommende foredrag om COBRA-maleren, når museumsleder Christian Kortegaard Madsen fra Museum Jorn kommer på besøg.

Michael Geertsen – fernisering fredag 11. september

Det er først i mine voksen år, at jeg er begyndt, at synes om keramik, her har Fredericia Kunstforening bestemt en andel. Derfor glæder det mig, at der kommer en udstilling med Michael Geertsen som er keramiker med fast base på Bornholm. Han er udlært pottemager i 1988 og er uddannet på Danmarks Designskole på linjen for industriel design. Hans værker findes meget prominente steder som The Metropolitan Museum of Art og Museum of Arts and Design i New York og Designmuseum Danmark.

Han har skabt designobjekter og brugskeramik med brands som Kähler, Muuto og Fritz Hansen, desuden har han fået skærmtid som dommer i Keramikkampen på TV. Jeg glæder mig til at s,e når han vrider keramikkens historiske arketyper i moderne skulpturelle konstellationer. Hans værker bevæger sig mellem den frie formgivning, det klassiske design samt det eksperimenterende og kontroversielle kunsthåndværk.

Astrid Kongsted – fernisering fredag 6. november

Jeg kender ikke Astrid Kongsted, hun må også være et forholdsvis ubeskåret blad, da hun er født i Haderslev i 1992. Hendes baggrund er tegning og hun har taget to semestre på The Drawing Academy i Viborg og hun har en Bachelor of Arts i illustrationer fra HAW Hamburg. For tiden er Astrid i gang med af færdiggøre sin Master of Arts i Illustration på samme skole.

Astrid har ligesom Michale Geertsen været med i tv-møllen, hvor hendes flotte portrætter fik hende med i Danmarks bedste portrætmaler på DRTV. Jeg er dog mere til hendes abstrakte illustrationer og portrætter, når det kommer lidt ud på kanten. Hun er spændende og helt sikker en udstilling, der vil blive husket. Det er et friskt pust til næste års udstillinger.

Fredericia Kunst Forening har sammensat et stærkt program til næste år med fem udstillinger og en sommerudflugt. Som kulturredaktør og stor fan a,f at vi kan opleve international kunst i byen, så vil jeg opfordre til at melde sig ind i foreningen, så den kan vokse og vi kan få flere store oplevelser, der kan sprænge rammerne.

Mangler du en sidste gave eller en pakke som mandelgav.e så kunne et medlemskab være en god ide.

Besøg Fredericia Kunstforening her.

https://danbolig.dk/nabolag/fredericia/villa