Fredag den 10. november kl. 17.00 indbydes der til fernisering på kunstudstilling med multikunstner Erik Clausens værker. Hr. Clausen vil selv vil være tilstede ved ferniseringen, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage.

Fredericia Kunstforenings bestyrelse er stolte over, Erik Clausen har takket ja til at udstille sine værker i Fredericia, og vi glæder os over at han vil bidrage til ferniseringen med fortælling om sit arbejde og tankerne bag.

Udstillingen kan opleves i Kulturcenter Kongensgade 111 i Fredericia frem til og med søndag den 26. november.

”Alting er billeder, du slipper ikke”

”Lige fra du åbner øjnene til du lukker dem igen, ser du billeder – de er printet i dit hoved. Malerier som helhed har den fordel, at man kan abstrahere fra den opreklamerede virkelighed”. Sådan postulerer den kendte filmmand, skuespiller, billedkunstner og skulptør Erik Clausen sig forhold til sin egen inspiration og kunsten i det hele taget.

Humor er allesteds nærværende i Erik Clausens kunst, hvor de mennesker, han maler, ofte hopper, danser og springer, men først og fremmeste er det skildringer af mennesker. Mange fremstår som cirkusartister, som vel egentlig ikke er cirkusartister i den gængse forstand, idet begrebet cirkus for Erik Clausen, er et symbol på livsglæde.

Erik Clausen, der er en erfaren kunstner og en populær udstiller på de store gallerier i det ganske land, brænder primært for kunsten i det offentlige rum hvor det i særdeleshed er arbejdet med store vægmalerier, som er hans store lidenskab. I 1960erne begyndte han lidt i protest mod de etablerede og fine gallerier, at udstille på gaden sammen med Leif Sylvester Petersen. Dette samarbejde førte sidenhen til det så kendte makkerpar ‘Clausen & Petersens gadecirkus og Showbiz’.

Fredericia Kunstforening

Fredericia Kunstforenings bestyrelse har konstant fokus på nye udstillinger, og at spotte spændende kunstnere fra både den eksperinde del og den mere etablerede kunstverden. Det er et must for foreningen, at være med i front på et højt fagligt niveau. Processen i dette arbejde kan til tider være lang, fra første henvendelse til kunstneren, til den endelige aftale er hus. ”Motivationen ligger selvfølgelig i vores store interesse for kunst generelt, men bestemt også det gode og sjove indbyrdes samarbejde i bestyrelsen, samt ikke mindst opbakningen fra foreningens medlemmer” udtaler bestyrelsen. ”Vi føler ansvar for, at Fredericia er velrepræsenteret på det kulturelle område, og samarbejder gerne på tværs både med Fredericia Kommune og Trekantområdet”

Medlemskab også for erhvervslivet

Fredericia Kunstforening er bevidst om at udvikle sig som kunstforening, med det formål at bringe kunsten til gavn for flest mulige borgere i Fredericia og omegn. Som udgangspunkt er vore udstillinger gratis at besøge, ud fra den filosofi, at kunst skal være for alle. For at dette kan lade sig gøre, er foreningen afhængig af medlemmerne og ikke mindst vores sponsorer.

Som noget forholdsvis nyt, tilbydes virksomheder nu årligt erhvervsmedlemsskab for 1.600 kr., virksomheden vil da fremstå med sit logo på vores hjemmeside og som PR ved særlige arrangementer. Derudover tilbydes virksomhederne at ”låne” udstillingen til erhvervsarrangementer og/eller personaleoplevelser. Idet et sådant arrangement ofte vil foregå udenfor udstillingens normale åbningstid, stiller foreningen derfor kustode til rådighed efter aftale.

Årligt medlemskab for unge under 25 år koster 100 kr. og 200 kr. for enkelmedlemsskab – og 350 kr. for et par medlemskab. Yderligere oplysninger på www.fredericiakunstforening.dk.