I forbindelse med en undersøgelse Uddannelsesudvalget lavede i 2016 blandt virksomheder og højtkvalificerede internationale medarbejdere i Fredericia og omegn, blev der efterlyst aktiviteter og tiltag, der kan hjælpe de internationale medarbejdere med at opbygge sociale og faglige netværk i området.

På den baggrund besluttede Uddannelsesudvalget en række tiltag for at styrke expat-indsatsen. En af disse tiltag var en engelsksproget hjemmeside målrettet mod at få expats til at bosætte sig i Fredericia, som nu er klar til at blive lanceret. Det skriver Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Hjemmesiden, der hedder www.livinginfredericia.dk er en præsentationsside, hvor Fredericia bliver præsenteret i forhold til at bo og arbejde her. Siden indeholder en masse informationer, som erfaringen viser, er vigtige for expats.

”Med hjemmesiden vil vi gerne vise åbenhed. Vi vil gerne tage godt imod vores internationale medarbejdere og invitere dem med til at være en del af byen. Vi vil selvfølgelig også gerne brande Fredericia som en spændende by i en rivende udvikling og med gode karrieremuligheder” siger Pernelle Jensen, formand for Uddannelsesudvalget.

Målgruppen for hjemmesiden er expats, som overvejer at flytte til Fredericia. Fredericia Kommune vil gerne tiltrække specialister og højtkvalificerede medarbejdere, men kommunen har i høj grad også øje på dem, som allerede bor her.

”Vi vil gerne vil gøre en indsats for, at vores internationale tilflyttere kommer til at trives i Fredericia og bliver boende. Derfor er hjemmesiden også en del af indsatsen for at støtte op om netværk blandt expats. Den skulle nemlig gerne gøre det nemmere at orientere sig i forhold til at finde interessante netværk. Jeg vil også gerne fremhæve, at vi er den kommune uden for Sjælland, som er mest attraktivt overfor udenlandske virksomheder”, siger Pernelle Jensen.

På hjemmesiden kan expats finde en række praktiske oplysninger, som nummeret til vagtlægen og informationer om kommende arrangementer i Fredericia og omegn.