Borgere søges! Fredericia Kommune leder netop nu efter nye nævninge og domsmænd til at dømme i danske straffesager. Særligt opfordrer kommunen de unge til at melde sig.

Borgerne i Fredericia kan fra i dag ansøge om at komme på kommunens liste over lægdommere. Det er den liste, som Landsretten trækker navne fra, når der er brug for domsmænd eller nævninge i straffesager, som skal for retten i Danmark.

Alle kommuner har hver en bruttoliste, som udgør det samlede korps af lægdommere i Danmark. I Fredericia består den af ca. 170 borgere, som repræsenterer et bredt udsnit af kommunens sammensætning.

”Vi ved fra tidligere år, at vi har svært ved at få de unge til at melde sig. Det er vigtigt, at vores liste repræsenterer hele Fredericia, så i år gør vi særligt dem opmærksomme på, at de er efterspurgt, siger kontorchef i Fredericia Kommune Stephan Klavsen, der understreger, at der fortsat er brug for borgere i alle aldersgrupper.

Alternativt studiejob

Hvis man bliver udvalgt som lægdommer, er der kontant belønning i vente. Lægdommere bliver i gennemsnit indkaldt fire gange om året og kan efterfølgende indkassere 1.100 kroner i løn for en dags arbejde.

”Det er et stort ansvar at være lægdommer i Danmark. Man dømmer på lige fod med den juridiske dommer, så man skal selvfølgelig være sit ansvar bevidst. Har man mod det, opfordrer vi alle, der har lyst, til at melde sig. For de unge kan der være tale om et alternativt og spændende studiejob, ” siger Stephan Klavsen.

Læs mere om, hvad det indebærer at være lægdommer, og hvordan du bliver det, på Fredericia Kommunes hjemmeside her.

Fakta

  • Lægdommere ansættes for fire år ad gangen. Den næste periode løber fra d. 1. januar 2020 – d. 31. december 2023
  • Der er visse krav, du skal opfylde, hvis du vil være lægdommer:
  • Du skal have dansk statsborgerskab
  • Du skal have valgret til Folketinget
  • Du skal have tilstrækkeligt kendskab til det danske sprog
  • Du skal have en ren straffeattest
  • Du må ikke blive ikke ældre end 79 år i den periode, du er lægdommer

Kontorchef Stephan Klavsen Tlf.: 4162 1041 stephan.klavsen@fredericia.dk

Fredericia Kommune Gothersgade 20 7000 Fredericia 7210 7000 kommunikation@fredericia.dk

https://www.laterrazza.dk/
Klik på annoncen og se mere