Et netop gennemført udbud af plejen i Fredericia tyder på, at en ny leverandør kan være på vej til kommunens ældre. Der er strammet på kravene for at sikre borgerne mod konkurs.

Fredericia Kommune har netop gennemført et såkaldt EU-udbud på personlig pleje og praktisk bistand. Udbuddet er sat i værk, da kontrakterne med de nuværende leverandører udløber i det nye år.

Private leverandører har kunnet byde ind på opgaven frem til d. 3. oktober. Fredericia Kommune har modtaget tre bud, bl.a. fra de to nuværende leverandører, Kære Pleje og Svane Pleje. Derudover har kommunen modtaget et bud fra Sundplejen ApS, som leverer pleje i Haderslev og pr. 1. november i Aarhus.

Læs også: Kære Pleje takker af i Fredericia

Strammere udbud skal sikre mod konkurs – kvalitet er afgørende

Alle tre tilbudsgivere lever op til kommunens kvalitetskrav. Det dækker bl.a. krav om, at medarbejderne er faglærte eller har erfaring med det arbejde, de skal udføre, samt at de er ansat på vilkår, der svarer til den kollektive overenskomst.

I beskrivelsen af opgaven har Fredericia Kommune desuden lagt vægt på, at borgerne sikkert skal kunne vælge en privat leverandør, da det er et område, hvor flere virksomheder er gået konkurs. Derfor er der i udbuddet stillet meget strenge krav til leverandørernes økonomi.

Bl.a. skal de have omsat for mindst 10 mio. kroner i det senest afsluttede regnskabsår, ligesom de har skullet dokumentere, at de tidligere har leveret pleje i samme størrelsesorden. Det lever alle tre tilbudsgivere op til.

Læs også: Sundplejen A/S erstatter med stor sandsynlighed Kære Pleje

Da Sundplejen ApS har indgivet det billigste bud, er Fredericia Kommune forpligtet til at vælge dem som ny leverandør. Fredericia Kommune har undersøgt Sundplejen ApS nøje og været i kontakt med flere kommuner, hvor virksomheden har leveret pleje. Ingen har foreløbigt haft noget at udsætte på Sundplejen ApS.

De to nuværende leverandører er blevet tilbudt en kontrakt på samme vilkår for at undersøge, om der er mulighed for at tilbyde borgerne frit valg mellem flere private leverandører af pleje. Kære Pleje og Svane Pleje har takket nej til tilbuddet.

Fredericia Kommune har på nuværende tidspunkt en forventning om at indgå kontrakt med Sundplejen ApS pr. 1. februar 2020. Fredericia Kommune vil også fremover selv være leverandør af pleje til borgerne.

http://www.fredericiakfum.dk