Fredericia Kommune har efter kort tids ansættelse at stoppe samarbejde med den udskældte læge og debattør, Vibeke Manniche. Det fortæller Koncernchef Yelda Bjørnholt til Fredericia AVISEN.

De seneste dage har telefonerne og computer været rødglødende af henvendelser fra borgere og læsere efter det blev bekræftet, at Vibeke Manniche var blevet ansat i Jobcentret i Fredericia. De følelser, som ansættelsen har vagt, får nu kommunen til at opsige samarbejde.

“Vi er virkelig kede af de følelser, som samarbejdet vækker hos borgerne. Det har på ingen måde været intentionen. Vi har tidligere brugt Vibeke Manniche til at underviser vores medarbejdere i, hvordan vi bruger lægeerklæringer, hvilket har fungeret godt,” siger Yelda Bjørnholt og slutter:

“Det samarbejde har fungeret godt, hvorfor vi valgte at opsige vores samarbejde med vores tidligere læge og ansætte Vibeke i stedet, da hun gerne ville påtage sig dette hverv. Jeg kendte helt ærligt ikke til historierne, der går tilbage til 2015, så jeg er virkelig blevet blæst bagover. Det har aldrig været intentionen at støde borgerne eller at genaktivere nogle gamle følelser. Derfor har vi opsagt samarbejdet. Det skal siges, at vi har ikke en finger at sætte på Vibeke Manniches arbejde i Fredericia Kommune.

http://shelovesyou.dk/

6 KOMMENTARER

 1. Kæmpe stor ros til Fredericia Kommune
  – for at tage ansvar! 👏👍

  Det desværre sjældent jeg har ros til kommunerne, men det har jeg her – tak! 👍

  P.S. Husk at Google før I ansætter fremover! Artiklerne stod i kø – i det her tilfælde 😉

 2. Tak for at handle på efterfølgende viden men har kommunen ikke et HR afsnit som krydstjekker nyansættelser ligesom i alle andre virksomheder med ansvar for deres kunder og kollegaer ?Havde man brugt ca 15min på at google den ansatte så have man haft den viden inden ansættelsen og derfor ikke komme i en beklemt situation overfor både den ansatte og borgerne i kommunen

 3. Det forløb falder da svært tilbage på Koncernchef Yelda Bjørnholt – at ansætte kvalificeret personale er en koncernchefs fornemmeste opgave – men her har omtalte og “berygtede” læge kunne gå direkte ind ???
  Det må vække undren hos politikerne – ikk’?

 4. Det falder da svært tilbage på Koncernchef Yelda Bjørnholt – en koncernchef fornemste opgave er at ansætte kvalificeret personale. Her har den “berygtede” læge kunne gå direkte ind ???
  Det må vække undren hos politikerne – ikk’ ???

Leave a Reply