Nu sættes der stort ind på at bekæmpe coronavirus i Fredericia Kommune. I Messe C har man i dag og imorgen opsat omfattende testfaciliteter, hvor borgerne opfordres til at lade sig teste, hvis de ikke har symptomer.

Normalt er MesseC fyldt med glade messegæster, udstillere og underholdning. Men under coronakrisen er stedet blevet hårdt ramt, da begrænsningerne i antallet af gæster umuliggør afholdelsen af de planlagte arrangementer. Men lørdag morgen kl. 9 blev det en meget usædvanlig dag, for 5 testbiler fra Region Syddanmark var mødt frem og havde indrettet sig i den store hal 6.

Yelva Bjørnholt fra Fredericia Kommune forklarede, at man havde arrangeret indsatsen på en sådan måde, at borgere der gerne vil testes, og som ikke har symptomer, kan komme problemfrit og sikkert til test. Indsatsen er en del af Fredericia Kommunes skærpede indsats for at bekæmpe pandemien lokalt. WHO har anbefalet alle medlemslandene at man tester massivt, og i dag kunne man se det udspille sig i Fredericia.

Personale og hjælp (Foto: AVISEN)

Der er åbent lørdag og søndag mellem kl. 9 og 17. Man skal medbringe sit sygesikringsbevis, men man behøver ikke bestille tid.

»Det er stille og roligt herude. Vi tager alle de hensyn vi kan, og der er godt plads. Man skal bare huske sit sygesikringbevis«, siger Yelva Bjørnholt. Hun var blevet bedt om at stå for indsatsen, hvor koordinationen mellem de mange enheder var i centrum. Folk stod stilfærdigt i køen, der var indrettet med to retninger, og der var personale hele vejen langs køen til at sikre afstanden mellem alle.

De seneste to uger har Fredericia været ramt af større udbrud, og det har fået kommunens task force til at sætte ind men skærpet indsats og forebyggelse. ■

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer