Den kommende bypark i Kanalbyen skal finde sin form og indhold, og derfor inviterer Fredericia Kommune og Kanalbyen nu alle, der har tid og lyst, til at bidrage til dialogen om en plan for parken. Man kan deltage digitalt eller møde op til dialogdag onsdag den 23. september i Kanalbyen.

Med etableringen af den nye bypark i Kanalbyen får hele Fredericia et nyt, grønt åndehul. Parken kommer til at løbe som et grønt bånd, der strækker sig fra Kongensgade til Sofie Amalies Kanal i Kanalbyen. Og det er ikke et hvilket som helst sted, det var nemlig i samme område, at man før industrialiseringen kunne opleve det historiske fæstningsværk Søndervold.

Jeg glæder mig over, at vi har fået mulighed for at skabe et grønt åndehul på et helt unikt sted i byen, og jeg er spændt på at se hvilke ideer, der kommer til at dukke op, når vi nu inviterer til dialog. Der er ikke hver dag, at en by får mulighed for at anlægge en ny bypark, så vi skal tænke os godt om i fællesskab før vi stikker spaden i jorden”, siger Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard.

Mens parkens placering ligger fast, er det endnu ikke besluttet, hvordan den skal indrettes. Og det er her, dialogaktiviteterne kommer ind i billedet, fortæller projektdirektør i Kanalbyen Tim E. Halvorsen.

Hvilke faciliteter drømmer du om at kunne benytte i den nye bypark, og hvad for en form for beplantning skal der være? Det er nogle af de ting, vi gerne vil have inputs til. Samtidig efterlyser vi også gode forslag til, hvordan parken kan være med til at formidle stedets unikke historie”, siger Tim. E. Halvorsen.

Dialogdag med byvandringer og natur-skattejagt

Foreninger, familier og alle andre interesserede er velkomne, når Kanalbyen og Fredericia Kommune holder dialogdag i et åbent telt ved Frederiks Kanal onsdag den 23. september kl. 11-17. Man behøver ikke være til stede hele dagen for at være med, men kan derimod deltage i det omfang, der passer ind i kalenderen. 

Dagen byder på dialog ved rundborde, indlæg ved politikere, rundvisninger, kaffe og natur-skattejagt for børn. På www.kanalbyen.dk kan man se hele programmet samt plan for coronahåndtering.

Virtuel dialog

Frem til den 27. september 2020 kan man også give sine inputs til byparken via en virtuel platform. Her kan man aflevere sine ideer i kategorierne aktiviteter, natur og miljø, historie samt parkens rolle i forhold den til resten af byen. Link til det virtuelle dialogforum findes på www.kanalbyen.dk

Fakta om den kommende bypark

Byparkens areal er 10.500 m² og strækker sig fra Kongensgade til Sofie Amalies Kanal i Fredericia. Landskabsarkitekterne SLA har fået opgaven at tegne og programmere byparken med gode bidrag fra Fredericias borgere og foreninger. Byparken vil være klar til indvielse i slutningen af 2021.

Program for dialogdag onsdag den 23. september 

Dialogdagen afholdes i et telt ved Frederiks Kanal i Kanalbyen i Fredericia. adgang via Kongensstræde eller Købmagergade. Skilte viser vejen fra Oldenborggade.

Kl. 11.00 – 17.00: Dialog med fagfolk ved runde borde ud fra temaerne aktiviteter, leg og bevægelse, natur og bæredygtighed, historie og Fredericias nye park til glæde for alle

Kl. 13.00 – 13.30: Gåtur rundt i parkens område med dialog og mulighed for spørgsmål

Kl. 15.00 – 15.30: Udvalgsformændene Steen Wrist Ørts (By- og Planudvalget) og Christian Bro (Miljø- og Teknikudvalget) fortæller om kommunes vision for naturparken og gør status på indkomne ideer

Kl. 16.00 – 16.30: Gåtur rundt i parkens område med dialog og mulighed for spørgsmål

Kl. 16.50 – 17.30: Afslutning og opsamling ved projektdirektør i Kanalbyen Tim E. Halvorsen

Der serveres kaffe og kage hele dagen, og børn inviteres til at tegne og male deres drømmepark eller deltage i natur-skattejagt rundt på området samme med deres forældre – der er præmier til alle.

Leave a Reply