Hvem får den eftertragtede Con Amore kulturpris i 2019? Det spekuleres der over i Fredericia Kommune, som netop har modtaget budskabet om, at kommunen er nomineret til prisen som en ud af 3 danske kommuner.

Con Amore Kulturpris sætter positivt fokus på de kommuner, der skaber de bedste vilkår for amatørkulturen. Den eftertragtede pris uddeles nu for sjette år i træk af AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd og DATS – Dansk Amatør Teater & Scenekunst.

De tre nominerede kommuner er udvalgt af en jury på baggrund af indstillinger fra enkeltpersoner og foreninger rundt omkring i det danske land. Om Fredericia Kommune udtaler juryen: Kulturens tilbud i kommunen bruges blandt andet til at arbejde med mental sundhed i forhold til svage grupper.

For at blive nomineret kræves det, at kommunen har skabt gode rammer for amatørkultur og dermed anerkender, hvor stor en værdi der ligger i, at kommunens borgere kan udfolde sig inden for musik, dans, teater, foto eller andre genrer af kulturlivets mange facetter.
Der er et kæmpe potentiale i amatørkultur i forhold til mental sundhed, personlig udvikling og socialt samvær, hvilket mange danske kommuner heldigvis har øje for.

De 3 nominerede kommuner er:

Fredericia Kommune, Vejen Kommune og Rebild Kommune

Stort awardshow

Den endelige vinder af Con Amore Kulturpris bliver kåret på Kulturmødet på Mors d. 23. august kl. 12.00 på scenen Klostergården, den helt nye scene tæt på Kulturvejen. Det sker ved et stort awardshow, som krydres med herlig jazz, sange fra historiske egnsspil, spændende snakke om kommunal kulturpolitik og ikke mindst en flok iøjenfaldende, maskeklædte Dunkelfolk.

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=249&TicketCategoryId=845d