Fredericia er en af de kommuner, der for alvor har sat gang i arbejdet for at blive grønnere. Kommunen er i fuld gang med at udvikle “Fredericia for verdensmålene”, en ny strategi for bæredygtig udvikling, som forventes godkendt af byrådet til december. Audi Fredericia ser det kommende 10-års jubilæum, der fejres ved en reception d. 1. oktober, som en oplagt mulighed for at støtte både lokalområdet og ikke mindst miljøet – noget der går helt i spænd med Audis eget fokus på grøn omstilling. 

For 10 år siden åbnede Audi deres dengang største bilhus i Norden i Fredericia. Siden da er der sket meget både globalt, i lokalområdet og for virksomheden selv. Den grønne bølge har ramt både Fredericia Kommune og Audi, som begge er i gang med en grøn omstilling. Det er derfor også et naturligt led i udviklingen, at Audi Fredericia støtter op om “Fredericia for verdensmålene” i forbindelse med deres 10-års jubilæum, der fejres med en reception for samarbejdspartnere og kunder d. 1. oktober fra kl. 15-17 i bilhuset på Kongens Kvarter 32 i Fredericia. 

Kim Sørensen, Direktør, AUDI Fredericia. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

– Vi har hos Audi Fredericia valgt at donere et beløb til Fredericia Kommune, som skal bidrage til at gøre Fredericia endnu mere grøn. Både alle pengene fra jubilæums-receptionen, hvor vi har bedt vores gæster donere penge frem for gaver, samt et beløb direkte fra Audi udmøntes sammen med Fredericia Kommune til gavn for miljøet og klimaet med et eller flere grønne initiativer. Vi vil som erhvervsdrivende i byen gerne slå et slag for den grønne omstilling. Det sker ikke over natten, uanset hvilken branche man arbejder i, men det er vigtigt at komme i gang og bakke op, siger Kim Sørensen, Filialchef i Audi Fredericia.

Donationen til Fredericia Kommune er blot et af mange initiativer, som Audi har taget de sidste år for at bidrage til den grønne omstilling generelt. Det både på lokalt plan, hvor de indgår i det lokale arbejde for miljøet, og ikke mindst globalt, hvor Audi er i gange med en større grøn omstilling ved at investere i ny teknologi og viden på området og lancerer stadig flere helt eller delvis elektriske biler. 

Et grønnere Fredericia

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Fredericia Kommune begyndte i foråret 2019 at arbejde mod en grønnere kommune med bæredygtighedsstrategien “Fredericia for målene”. Strategien skal bidrage til, at Fredericia Kommune opfylder FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Fredericia byråd vil med strategien sætte retning for, hvordan de vil arbejde for at opnå en mere bæredygtig verden – og ikke mindst en bæredygtig kommune, hvor der er plads til både vækst og velfærd. Denne udvikling ønsker Audi Fredericia at støtte op om og være en del af. 

– Det glæder os, at en central spiller fra erhvervslivet her i Fredericia finder det naturlig at støtte op om de gode initiativer i byen. Uanset om man er født grøn eller har lidt vej igen, mener vi, at alle, der kan gøre en forskel, skal gøre noget. Audis idé er god, fordi de jo har muligheden for at gøre noget konkret og samtidig støtte lokalområdet, siger borgmester Jacob Bjerregaard fra Fredericia Kommune.

Udover at Audi Fredericia giver en donation, gør bilhuset også en indsats på egen grund for biodiversiteten. De vil begynde at gøre deres grund mere gunstig ved fx at lægge driften af græsarealer om og lade græsset gro lidt højere. Det kan give flere blomstrende planter og urter og hermed gavne insekter og fugle. 

https://www.facebook.com/menyfredericia/