På et pressemøde har Fredericia Kommune, Fredericia Idrætscenter og FC Fredericia offentliggjort, at der investeres kraftigt i kommunens kultur- og idrætsfaciliteter, heriblandt Monjasa Park.

Jacob Bjerregaard indledte med at tale. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN)

Pressemødet, der blev afholdt i ADP Loungen i Fredericia Idrætscenter, indledte Borgmester Jacob Bjerregaard med at sige følgende:

“Med investeringerne holder vi beskæftigelsen igang samtidig med vi bidrager til den grønne omstilling. Reglerne omking investeringerne er, at det skal være færdigt inden årsskiftet, og det vil alle vores projekter være. Vi fik muligheden for at fremskynde en række projekter, og med hurtigt arbejde er det lykkedes,” sagde Bjerregaard og overlod ordet til formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Susanne Bjerregaard Mørck:

“Det er en stor dag som ny formand for udvalget. Det er en dag, som jeg er stolt af, og hvor vi kommer til at give området herude et kæmpe løft. Vi står i de her dejlige omgivelser, som var etape 1 i forbindelse med ombygningen af FIC. Mange sætter pris på, hvor lækkert det er blevet, men det skal fortsætte og derfor skal der være en etape 2. Når man går ned ad trappen og til venstre, så skal man ikke langt hen før man kan se, at der ikke er helt sammenhæng i kvaliteten. Det ændrer vi på, da vi skal få det til at blive et af Danmarks førende idrætscentre. Det bliver topmoderne, og vil blandt andet inkluderer den fremadstormende sportsgren, padeltennis,” sagde Susanne Bjerregaard Mørck.

Susanne Bjerregaard Mørck var en stolt formand for Kultur- og Idrætsudvalget. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN)

Nye omklædningsrum, ny facade og padeltennis

Leder af Madsbyparken, Kasper Findahl. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN)

Investeringerne i Fredericia Idrætscenter omfatter blandt andet nye omklædningsrum og som Susanne Bjerregaard Mørck nævnte, et facadeløft og padeltennis. Det glæder leder af Madsbyparken, Kasper Findahl.

“Facadeløftet er primært centreret omkring Café FIC og svømmehallen, som får et shine. Det har være dejligt, at Byrådet kaster penge efter det. Facaden kommer virkelig til at shine nu, og det er vi stolte over,” sagde Findahl og løftede sløret for andre investeringer så som energibesparende lys og investering i FIC Lounge:

“Lokalet, som ligger over svømmehallen, kommer vi til at lave om. Der kommer et nyt lokale der med maskiner, som passer til mennesker i alle aldre. Der investeres også i noget, som jeg selv er personlig fan af, nemlig padeltennis. Vi får tilført to padeltennisbaner, og det giver endnu mere aktivitet her. Ud til mod Vestre Ringvej har vi misundeligt set på MesseC, der har en storskærm ud til vejen, og nu får mulighed for at reklamere for vores gode aktiviteter,” sagde Findahl.

Ny tribune på Monjasa Park

Direktør i FC Fredericia, Stig Pedersen. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN)

En af de store investeringer foretages på Monjasa Park. I flere år har det været et ønske at udvide stadionet, som inden årsskiftet får tilført en ny tribune modsat den nuværende hovedtribune. Tribunen vil komme til at have ca. 1400 overdækkede siddepladser og 500 ståpladser til udeholdet.

“Jeg vil gerne takke Byrådet for, at vi kan gå igang med fase 2 på Monjasa Park. Vi har i det seneste år oplevet, at vores fanklub er vokset markant, og dem skal vi have plads til, og samtidig skal der være plads til, at der kan komme et stort rykind fra udeholdet. Det kommer vi til at kunne styre nu, hvor de får deres egen indgang så de kan gå direkte til og fra deres bus. Viaplay er begyndt at streame alle kampe i NordicBet Ligaen, og det vil også ske i de kommende år, og vi er derfor glade for, at der også investeres i LED-bander på den nye tribune så vi får endnu en eksponeringsmulighed til vores sponsorer,” sagde direktør i FC Fredericia, Stig Pedersen.

Investering i de selvejede haller

Næstformand for Kultur- og Idrætsudvalget, Christian Jørgensen. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN)

Slutteligt fik Næstformand i Kultur- og Idrætsudvalget, Christian Jørgensen ordet.

“Vi har i de seneste år talt meget om, at vi skal gøre noget ved stadionet , og det er noget, der er arbejdet på i kulissen i mange år. Nu sker det på et trist bagtæppe, men vi tager et kæmpe skridt nu. Vi er hverken i mål med de fysiske rammer eller sportsligt” sagde Jørgensen med hentydning til drømmen om Superliga-bold i Fredericia.

Christian Jørgensen præstenterede, som det sidste projekt, der investeres i, at de selvejede haller i Fredericia Kommune kan søge penge fra en pulje på 6 millioner kroner.

Læs mere om pressemødet senere på Fredericia AVISEN.

Følg
Notikation om
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anonnym
Anonnym
5 måneder siden

Dennis Nielsen
Flot flot virkelig en god investering
Det har vi ønsket i mange år os der er trofaste til de fleste hjemmekampe
Så kan vi også tilbyde udeholdets tilskuer ordenlige forhold

Anonnym
Anonnym
5 måneder siden

Og så rykker FC Fredericia ned om et år, Fredericia har aldrig og bliver det aldrig, en fodboldby, der mangler ganske enkelt sponsorer, investorer, tilskuere mv. der vil lægge de beløb, det kræver at være i toppen af dansk fodbold. Superligaen bliver skåret ned med antal hold, og FC Fredericia har ikke kapaciteten til at udfordre konkurrenterne, der har + 50 mio kr. i omsætning. ja nogle har + 100 mio kr. i omsætning.

Anonnym
Anonnym
5 måneder siden
Svar til  Anonnym

Du er da vildt patriotisk…

Karsten Søby
Karsten Søby
5 måneder siden

Kom nu lige i superligaen først ! før så store investeringer.

Hvad med at bruge penge på de andre sportsgrene end håndbold & fodbold

Hans Thomassen
Hans Thomassen
5 måneder siden
Svar til  Karsten Søby

Hvad med at brug nogle penge på ungdommen, så vi selv kunne udvikle vore talenter.
Man har 4 samarbejdsklubber det er helt til grin.