Et enigt byråd besluttede i går at købe Fjordalléen i Østerby, Trelde. 26 millioner kroner er prisen for i alt 64 byggegrunde, der skal styrke bosætningen i Fredericia Kommune.

Formand for By- og Planudvalget Steen Wrist Ørts (A) og næstformand Kenny Bruun Olsen (V) er to glade mænd. Fredericia Byråd besluttede i går at købe 64 byggegrunde på Fjordalléen i Østerby. 

»Det er en god dag for alle i Fredericia. Vi gør noget for at sætte gang i bosætningen med dette køb. Vi har set på det gennem længere tid, og i dette køb ligger et eksisterende projekt med i alt 69 grunde, hvoraf de fem er solgt,« fortæller Steen Wrist Ørts og fortsætter: 

»Det er faktisk et projekt, som vi er kommet til for gode penge. Projektet har lagt stille siden et firma gik fallit i 2008, og nu kommer der endelig til at ske noget. Nu skal udvalget ud at se nærmere på området og mulighederne, og så skal vi have grundene udbudt. Vi er kommet til grundene for 406.000 kroner + moms, dertil kommer, at der er nogle ting, der skal laves, så det er en kombination af, at vi skal have dem solgt, men heller ikke for billigt, omvendt skal vi have gang i projektet.«

Kan du tænke på andre lignende projekter, hvor I købte grund til private? 

»Argentinervej købte vi, men det er generelt ikke første gang, at vi køber jord eller har ideen om Fjordalléen. Det er glædeligt for bosætningen og ikke mindst glædeligt, at et samlet byråd er med,« slutter Steen Wrist Ørts.

Venstre tog det med ind i budgetforhandlingerne 

For Kenny Bruun Olsen er det også en stor dag. Han gik sammen med resten af Venstre til valg på en 360 graders strategi for bosætningen og den satsning bærer nu frugt.

»Det betyder rigtig meget, at vi har fået det her i gennem. Det er noget af en budgetpost at kunne sætte flueben ved. Vi fik det med i budgetforhandlingerne, og nu er det på plads. Vi får området lavet lækkert, der kommer nye brede veje og en god cykelsti – og så får vi plads til nogle nye beboere i området. Det er jeg utrolig glad for,« siger Venstremanden og slutter: 

»Det er nogle af Fredericias bedste grunde, og at vi alle i byrådet er blevet enige om dette, vil jeg gerne rose alle for. Det er en kærkommen nyhed for hele byen, og det betyder meget for lokalområdet, der på sigt for gode forhold og nye borgere, der kan være med til at fylde alt fra daginstitutioner til skoler op.«

Følg
Notikation om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Søren Haastrup
Søren Haastrup
2 måneder siden

Argentinervej nå nå 🤔🤔

Søren Haastrup
Søren Haastrup
2 måneder siden

Argentinervej er det ikke der vores borgmester bor. Var han med i den beslutning om at kommunen skulle købe det område?

Per
Per
1 måned siden

Fy, han er socialkammarat,så snakker vi ikke om