Fredericia Kommune har været ude at salte i dag, men Fredericia Avisen har ved selvsyn erfaret, at det er spejlglat flere steder rundt omkring i byen.

Kulden er over os. Flere steder rundt omkring i Fredericia har der været spejlglat mandag morgen og i løbet af formiddagen. Fredericia Avisen har derfor taget en snak med Bo Christiansen, der er afdelingsleder for drift i Fredericia Kommune.

Christiansen oplyser, at der er saltet forskellige steder rundt omkring i kommunen. På vej væk fra Fredericia Avisens kontor på Egumvej gled undertegnede på cykel, og flere røg samme tur i asfalten.

“Det er selvfølgelig uheldigt og beklageligt. Egumvej er en såkaldt klasse 3, og er derfor ikke blevet saltet,” siger Bo Christiansen.

Der var mandag formiddag spejlglat på Egumvej. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen

Efterfølgende fortæller Fredericia Avisen til Bo Christiansen, at der også er spejlblankt på Axeltorv og til det svarer afdelingslederen for drift, at Axeltorv også er en klasse 3.

Hvad vil Fredericia Kommune gøre for, at der ikke sker noget flere uheld fremadrettet på fx Egumvej?

“Hvis vi får meldinger om, at der sker styrt på en vej er det noget vi tager op. Vi præventivt salter ikke på forhånd, og det er en beslutning, der er taget af byrådet. Vi har en vagt ude mellem kl. 2-4, der ser forholdene an og rapporterer, hvis der skal saltes,” oplyser Bo Christiansen.