Fredericia Kommune – genbrug er med til InnoCamp for andet år i træk. Fredericia AVISEN har snakket med Bjarne Christensen, der er naturvejleder i Fredericia Kommune, om baggrunden for det.

Tirsdag morgen blev InnoCamp 2018 skudt i gang i Fredericia Idrætscenter i hal 5 og 6, der danner rammerne om campen.

Dette års virksomheder, der har stillet udfordringer op til de innovative elever er Electrolux, Festmesteren, Brandt Revision & Rådgivning A/S, Jutlander Bank, Madsby Legepark, Fredericia Kommune (sundhed) og Fredericia Kommune (genbrug).

Genbrugsdelen repræsenterer Bjarne Christensen, der kommer ind på, hvad deres del af opgaven til eleverne går ud på.

“Vi er kommet med en problemstilling om den nye genbrugsplads, der åbner i 2020. Vi vil gerne gøre det til et multifunktionelt sted, og dermed gøre det attraktivt at komme på genbrugspladsen for unge mennesker,” siger Bjarne til Fredericia AVISEN.

Det var blandt andet muligt at læse GenbrugAvisen hos Fredericia Kommunes genbrugsstand. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Ved Fredericia Kommunes genbrugsstand er der en grundtegninger på plads til den nye genbrugsplads. Bjarke forklarer, at man vil udnytte området omkring pladsen, og det så er elevernes opgave at finde på en kreativ løsning, som kan gøre det attraktivt at komme på genbrugspladsen.

“Der er i alt to hektarer med asfalt, så der er rigeligt med muligheder for at lave noget. Det kan være alt lige fra en skaterbane, til noget med koncerter eller noget helt tredje. Udover det er vi også lydhøre for et kreativt navn til stedet, som trækker flere til end et normalt navn som Genbrugspladsen Ndr. Kobbelvej,” fortæller Bjarne Christensen.

Også sidste år var Fredericia Kommunes genbrugsafdeling med til InnoCamp, og det var givtigt.

“Det var godt med en masse unge menneskers ideer. De er med til at give os løsninger, da man også skal huske på, at de er fremtidens borgere, som netop skal benytte sig af tingene. Derfor er det en god ting at inddrage dem,” lyder det fra Bjarne.

https://www.facebook.com/heinybags/
Annonce