Ved et ekstraordinært byrådsmøde lige før jul fik Fredericia Byråd mandag eftermiddag en helt frisk status på Corona-situationen i Kommunen. Det kommer på en dag, hvor de seneste tal viser, at der siden i går er 6 nysmittede i kommunen.

”Vi står i en udfordrende tid med mange nye smittede og mange nye restriktioner. De seneste ændringer har særlig betydning for skole- og fritidsområdet. Når vi nærmer os d. 4. januar vil vi melde ud omkring hvornår vi skal tilbage. Det er afgørende, at vi får truffet de rigtige beslutninger. Tak fordi, at I passer godt på hinanden derude”, forklarede Jacob Bjerregaard og fortsatte:

”I dag har vi kun seks nye smittetilfælde. Det er seks for mange, men det er færre end det har været. Vi forventer, at tallene kommer til at stige de næste uger. Det er jul og folk mødes på kryds og tværs. Det giver en risiko. Smittetilfældene er spredt over hele byen og alle aldersgrupper”.

Han kunne berette om mulig nødpasning frem mod nytår. Lige nu er der tilmeldt 55 børn til nødpasning. Alle forældre er orienterede omkring hvordan de skal forholde sig i forhold til smitte. På ældre- og socialområdet fortsætter driften. Mange glæder sig til besøg, og personalet arbejder hårdt på at det kan lade sig gøre, forklarede Borgmesteren.

”Der er lys for enden af tunnelen. Der er lavet aftaler med de praktiserende læger om vaccinationer. Vi forventer at gå i gang i januar. Vi er nr. 2 på listen over kommuner i Region Syddanmark”, fortalte Bjerregaard.

”Julen bliver hård, men der er lys for enden af tunnelen”, slog Borgmesteren fast.

“Det er vigtigt at vi bakker op. Det skal være en appel fra mig og Sundhedsudvalgt, at folk tager imod den her vaccine. Vi har brug for opbakningen til det her. Jeg tror på, at 2021 bliver med restriktioner, forhåbentlig ikke så mange som nu. Det er også godt, at vi så vidt muligt holder åbent for udsatte grupper. Mange ældre er bekymrede for julen, men jeg ved at personalet vil gøre det så godt som muligt. Der bliver gjort meget. Det er vigtigt at vi holder ud og bider tænderne sammen. Jeg tror på, at der er lys forude. Når det lysner til foråret, så tror jeg det ser anderledes ud. Det er op til os selv, op til fællesskabet”, sagde formand for Sundhedsudvalget og Gruppeformand for Dansk Folkeparti, Susanne Eilersen.

Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Peter
Peter
1 måned siden

Lyder dejligt

Karen Møberg
Karen Møberg
1 måned siden

Det bliver dejligt, når vi igen kan ånde op og snart få en normal hverdag.