Julen nærmer sig med hastige skridt. Og man skal gå forsigtigt i dag – Fredericia er forvandlet til en skøjtebane, men det lykkes for os at komme helskindet ind til Middelfart Sparekasse – der er saltet på parkeringspladsen.

Afdelingsdirektør Henrik Troelsen byder os velkommen. Vi rejser os fra den røde sofa ved siden af skranken.

Henrik Troelsen, Middelfart Sparekasse. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

I dag skal vi filme ham og tre andre erhvervsfolk i et tema om Fredericias udvikling. De andre er Simon Hansen fra HansenEL, Eva Mair fra Cafe Mair’s og Michael Kristensen fra BT Gulve.

Fredericia er blevet en smuk svane

“Da vi i sin tid flyttede vores bank fra Vesterbrogade til Prinsessegade var der mange medarbejdere, som ikke havde det godt med det nye kvarter. Det var jo kendt som de røde lampers kvarter. Men jeg skal love for, at Fredericia er kommet efter det. Som i eventyret er Fredericia gået fra at være den grimme ælling til at være en smuk svane. Det er virkelig dejligt at drive forretning i byen og på alle mulige måder blomstrer Fredericia,” siger Henrik Troelsen.

Simon & Ove Hansen fra HansenEL. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Turen går videre til HansenEL på Håndværkervej i Fredericia. Der er også glat på parkeringspladsen her, så vi skøjter frem til indgangen, hvor den unge Simon Hansen, der i dag ejer 50 procent af familieforretningen HansenEL er ved at klargøre de sidste julegaver til medarbejdere, kunder og leverandører. Temaet for vores spørgerunde er den samme – “beskriv Fredericias udvikling.” Også han er positiv:

“Fredericia er inde i en rivende udvikling. Der bygges over alt, og der er en god stemning i byen helt generelt. Samtidig er der et godt samarbejde mellem kommunen og erhvervslivet, og her hjælper Business Fredericia også godt med,” siger den unge erhvervsmand.

Michael Kristensen, BT Gulve. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Videre til BT Gulve, hvor Michael Kristensen er i gang med at ekspedere kunder. Vi får slukket butikkens varmeblæser, så lyden til slutproduktet – en film med 10 erhvervsvirksomheder og deres syn på Fredericia, er god.

“Fredericia har været inde i en rivende udvikling med et godt, stabilt, enigt og samarbejdende byråd, der har lagt nogle lange linjer, hvilket har givet erhvervslivet tillid til byen. Vi står nu samlet i Fredericia om at gøre byen stærk og dynamisk. Der er ingen tvivl i mit sind, vi kommer til at give samtlige andre byer i Trekantområdet baghjul”, siger Michael Kristensen.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Turen slutter på Cafe Mair’s, hvor indehaver Eva Mair åbner døren for os, selvom det er mandag – den eneste ugedag, hvor cafeen har lukket. Eva fortæller gerne om Fredericias udvikling. Hun kommer fra en storby og kunne ikke forstå Fredericias måde at lukke byen ned på, da han kommer til byen:

“Da jeg kom til Fredericia for fire år siden, var det en meget konservativ og gammeldags by. Det har ændret sig med tiden. I dag møder vi stor velvillighed og hjælp fra byen. Vi har f.eks. fået tilladelse til udeservering. Vi har dejlige naboer i Tøjhuset, vi har et teater, som gør det godt og byens borgere vil os og byen”.