Fredericia KF’s Kvindeseriehold har som målsætning i efterårssæsonen at holde sig i rækken, og den målsætning ser ud til at blive indfriet. Det fortæller klubbens sportschef, Jess Petersen.

Hos Fredericia KF er græsset grønt for tiden. Klubben er godt på vej til at få nye faciliteter, der skal damme rammerne omkring klubsammenslutningen fremover, og rent sporsligt er klubben på rette kurs.

Fredericia KF har fået etableret sit hold i Kvindeserien, hvor de i skrivende stund er på fjerdepladsen med tre point op til Brabrand, Højer/Tønder og Odense Q, der alle er noteret for 13 point.Vi har været ramt af en del skader, men vi har alligevel fået skrabet point sammen. Vores mål er at blive i rækken i efteråret, og så få lidt spillere til forårssæsonen, siger Jess Petersen og kommer ind på seniorafdelingens trupstatus:

– Vi er lidt færre spillere end vi plejer at være, og det skal vi have rettet op på. Flere er begyndt at studere i andre byer, og vi har ikke fået et tilsvarende antal spillere ind, siger han.

Fredericia KFs andet seniorhold ligger i Serie 1, og målsætningen er, at det skal forblive der.

– Der er et hold, der har trukket sig fra rækken, og det hold, der ligger sidst, har vi vundet over, så det er fint. Holdet har været lidt udfordret af skader, men vores mål er helt klart, at det skal blive i rækken, siger Jess, der håber, at skadessituationen ændrer sig så spillere fra Kvindeserien kan supplere Serie 1-holdet.

På ungdomsfronten har Fredericia KF et U15-ligahold, og dem går det godt for.De har sikret sig overlevelse, og det er rigtig flot at de kan være med på det niveau. Vores U13-hold gør det også fornuftigt, så på ungdomssiden er det meget positivt, siger sportschefen, der også kan berette om succes i en overgangsfase fra moderklubberne til overbygningen Fredericia KF:

– Vi har projektet med U12, hvor vi har samlet de piger, der vil træne mere, og som er i gang med at forberede sig til tiden, hvor holdene bliver slået sammen til et. Det fungerer rigtig godt, siger Jess Petersen.

Håbet er, at arbejdet med ungdomsafdelingen skal danne basen for fremtidens seniorhold i Fredericia KF, og det er det, som klubben arbejder hen imod.

– Vi gør alt hvad vi kan for at holde spillerne hos os, og vi gør alt hvad vi kan for at gøre rammerne så gode som muligt, og skabe et attraktivt klubmiljø, hvor der er et godt sportsligt niveau og gode sociale rammer, slutter Jess.

Om Fredericia KF:

Fredericia KF er et samarbejde mellem EGIF Fodbold, Fredericia KFUM, Bredstrup Pjedsted Idrætsforening og Trelde Gymnastik- og Idrætsforening. Formålet med samarbejdet er at sikre et trygt, sammenhængende og attraktivt trænings-, kamp- og klubmiljøer for kvindefodbold i Fredericia Kommune.