I et nyhedsbrev glæder Fredericia KF sig over den udvikling klubsamarbejdet har været i siden 2017, og klubben løfter nu lidt af sløret for de kommende års planer.

Læs hele nyhedsbrevet her.

Siden 2017 har vi haft et klubsamarbejde med EGIF, Fredericia KFUM, BPI og TGI der har udviklet sig så godt, at vi er en af de største pige/kvindeklubber i Syd- og Sønderjylland. Vi har et hold i Kvindeserien, Serie 1, et U16-hold og et U14-liga 1 hold, samt 8 mands U14, og derudover har vi 30 piger i et samarbejde på U11 og U12, der tilhører EGIF og TGI. Det er i høj grad moderklubbernes bestyrelse med deres formænd i spidsen, der er skyld i den flotte udvikling vi har været igennem, ved at åbne op for samarbejde mellem klubberne. 

Vi har igennem hele vores levetid haft et godt samarbejde med Fredericia Kommune og Fredericia Eliteidræt, hvor vi ved Eliteidræt har morgentræning med 16 spillere, og det er noget der er med til at rykke vores projekt i den rigtige retning sammen med alle kræfterne i moderklubberne og med dem i Fredericia KF’s styregruppe. 

Samarbejdet med kommunen har senest udmøntet sig i en kunstgræsbane, der skal opføres ved Fredericia Idrætscenter. Vi havde d. 28.08.2020 et møde med formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Susanne Mørck, hvor vi talte om udviklingen af pigefodbolden på sigt. Vores ambition er at vi bliver i stand til at skabe muligheder for piger i alle aldre for både bredde og elite miljøer. Den første forudsætninger blev således, at blive en selvstændig klub, så der kan træffes beslutninger for pigefodbolden. Den næste forudsætning blev, at samle holdene på én lokalitet, med de rette faciliteter. Vi opfattede dialogen med kommunen som fremtidsudsigter og orienterede klubberne om hensigten. Vores overraskelse var lige så stor som moderklubbernes, da kommunen prioriterede midlerne til både faciliteter og støtte til etableringen af klubben allerede fra 2021. På mødet talte vi ligeledes om en kunstgræsbane på sigt vil gavne os. d. 25.09.2020 blev vi positivt overrasket, da budget 2021 blev fremlagt, hvor man tilbød os at leje os ind på kunstgræsbanen og man ville give os 2 x 100.000 kroner til at flytte pigefodbolden i den rigtige retning. Alle, vi efterfølgende har været i dialog med, som arbejder med pigefodbold i KF, andre pigefodbold miljøer eller er en del af holdene i KF har været meget positive. 

Jeg forstår udmærket, at moderklubberne blev overrasket, og det blev vi også selv. Jeg kan sagtens følge dem i, at det er surt at miste kontingentkroner, spillere og hvad der ellers hører til, og derfor vil vi gøre alt for, at de kommer til at få flere spillere under U12. Det er vores hensigt at gå i tæt dialog med moderklubberne om rekruttering af pigespillere helt fra U6, så vi i højere grad kan udnytte det store potentiale vi har i byen. Det vil kunne give flere medlemmer i klubberne og et samlet miljø for piger i byen, der vil være til stor fordel for pigerne. På den måde kan effekten af de tabte medlemmer i moderklubberne i vid udstrækning imødegås ved rekruttering af flere yngre piger 

Vores ambition på sigt er, at vi skal være i divisionen med vores bedste seniorhold, og efter DBU regler er det ikke muligt med den nuværende konstellation. Samtidig skal vi have et CVR-nummer, for at modtage tilskuddet fra Fredericia Kommune direkte til Fredericia KF. Derfor vil vi samle pigefodbolden omkring Monjasa Park, hvor der i forvejen er et idrætsmekka, som vi kan benytte os af, og hvor der er plads til at vi kan udfolde pigefodbolden på med de bedste præmisser. 

Ude i moderklubberne er der pladsmangel. I øjeblikket har vi 2/3 bane til 45 seniorspillere, og vi har fuld forståelse for, at der skal være plads til alle, da der er andre hold end vores, og i den henseende ser vi det som en god mulighed for at samle pigefodbolden omkring Fredericia Idrætscenter og Monjasa Park, hvor der opføres en kunstgræsbane. Vi vil komme til at lave en masse sociale arrangementer, og lave et setup, der gør, at vores spillere blandt andet får en lektiecafé og får mulighed for styrketræning under gode forhold, tæt på banerne. 

Det er en ren win-win situation med den nye kunstgræsbane. Om morgenen kan Fredericia Eliteidræt benytte sig af de nye faciliteter og være tættere på de øvrige idrætsudøvere i Fredericia Idrætscenter, FC Fredericia kan bruge den til deres træninger og fra eftermiddag og frem kan vi benytte os af den med vores omkring 45 seniorspillere, 17 U16-spillere, 25 U14 spillere og 30 U11 og U12 spillere. 

Vi er i styregruppen meget ked af det postyr der er omkring hele processen. Det har aldrig været vores hensigt, men vi håber at alle nu vil være med til at bakke op omkring fodbolden i Fredericia. Vi har generelt for lidt fodboldspillere M/K i byen, og sammen med formændene og andre gode kræfter glæder jeg mig til at arbejde på at få endnu flere til at spille vores elskede sport. 

På vegne af Fredericia KF’s styregruppe 

Jess Petersen 

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer