Forberedelserne til sæsonen er i fuld gang hos Fredericia KF. I lørdags afholdt de et træningsstævne på kunstgræsbanen i KFUM Parken, hvor det fredericianske kvindefodboldhold forbereder sig på sæsonen, hvor målsætningen er to oprykninger – en med Jyllandsserieholdet og en med Serie 2-holdet.

Det er dansk forår som vi kender det. I det ene øjeblik var det dejligt fodboldvejr og i det næste øjeblik begyndte regnen at sile ned samtidig med, at det haglede kraftigt.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Regnen blev så slem omkring klokken 12:30, at Jess Petersen fra Fredericia KF’s styregruppe og undertegnede måtte søge ly i klubhuset, hvor vi fik vendt verdenssituationen.

Vi stillede os hen til vinduet og kiggede ud, mens Fredericia KF’s Serie 2-hold var i færd med at spille mod Vorup. Som kampen skred frem kom flere og flere til i klubhuset, da regnen blev i overkanten for selv de hårdførte kvinder, der havde iført sig fodboldtøj denne forårsdag i KFUM Parken.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

I klubhuset var også Fredericia KF’s førsteholdstræner Kristian Sørensen, der glædede sig over det lille stævne.

“Det er første gang, at vi gør det. Det drejer sig om at få nogle kampe i benene, og så gør vi det også for at få noget socialt ud af det på tværs af første- og andetholdet,” siger Kristian.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Hvad er fokuspunkt til et stævne som dette?

“Spillemæssigt er fokus for begge hold at få nogle meter i benene og hygge os. Vores Serie 2 hold bliver overmatchet i kraft af, at de møder nedrykkere fra Kvindeserien til Jyllandsserien. I de foregående kampe, som def har spillet, har de vundet stort mod ligestillede hold. Nu skal vi se, hvordan de reagerer i modgang,” forklarer Kristian.

Målsætingen er klar for foråret i Fredericia KF. Serie 2-holdet skal rykke op og det skal Jyllandsserie-holdet også.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Derfor skal vi måle os med nogle, som kommer derfra. Vi (Jyllandsserie-holdet, red.) må ikke smide dumme point, som vi gjorde i sidste sæson, hvor vi som de eneste tabte til bundholdet, men vandt over topholdene. Vi skal blive mere stabile og så skal vi score på vores chancer, som vi faktisk skaber. Vi mangler bare at putte bolden i kasse,” fortæller Kristian.

Begge Fredericia KF’s hold var efterfølgende kommet på plads i klubhuset. Det var blevet tid til fællesspisning, hvor Kristian spurgte om jeg ikke også skulle have lidt mad. Og hvem takker nej til tarteletter? Det gjorde jeg i hvert fald ikke.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Hen til vores bord kom Vickie, der træner Fredericia KF’s Serie 2-hold. Også Jess kom til, efter at have lavet praktiske gøremål. Alle trænere, ledere og spillere fra Fredericia KF var nu samlet i klubhuset i den ånd, som træner Kristian ville dyrke med fællesskab blandt de to hold.

Kristian sad og regnede på, hvem der skulle mødes i finalerne, samtidig med at Billund spillede mod B1913. Jeg spurgte hvad tid, at Fredericia KF skulle i kamp igen og svaret lød klokken 15:00, og jeg havde derfor tid til lidt praktiske gøremål i en times tid.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Klokken 15:00 var jeg retur i KFUM Parken, og kunne se afslutningen på lørdagens stævne, og kunne se en flok toptunede Fredericia KF-spillere, som er klar til at indfri målsætningen for sæsonen.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her