Fredericia AVISEN tager pulsen på på TV2, inden de skal spille ved et stort EventC-arrangement i Fæstningsbyen. Med Steffen Brandt i front ser det ud til, ifølge flere anmeldelser, at der venter en stor koncert i Fredericia den 15. marts.

Jeg er vokset op med lyden af TV2 og været fan lige siden. For mig er Steffen Brandt et ikon og en original formidler af det danske sprog. Jeg har faktisk gravet så dybt i deres bagkatalog, at jeg også har købt de gamle vinylplader fra da, de var et ungt håbefyldt orkester ved navn, Taurus som sang på engelsk.

Jeg er glad for, at de blev til TV2 og valgte den dansksprogede vej ind på hitlisterne. Jeg har været med lige fra den første køretur i den, Fantastiske Toyota. Det var dog et noget andet udtryk, som TV2 lagde ud med på albummet fra 1981. Men elektronikken fulgte dem og synthesizers og trommemaskiner blev en fast del af deres lyd. Trommeslager Svend Gaul har været særdeles glad for trommeprogrammering.

Efter deres spæde start, hvor Steffen Brandt også var keyboardspiller i Kliche begyndte formen at være støbt til en orkester så stort, at de har overlevet lige siden og er overleveret som lyd, lyrik og historie til flere generationer.

TV2 ramte allerede på deres tredje udgivelse en landeplage med “Popmusikerens Vise”. “Bag Duggede Ruder” fra samme album “Beat” er blevet kåret til “Verdens Bedste Danske Sang” i P3 tilbage i 2002 og blev i 2011 kåret til “Alle tiders største landeplage” på DR2.

TV2 i Eldorado 1983

80’erne blev et triumftog for den velsmurte Aarhus-maskine og frontmand Steffen Brandt var en debatteret mand, fordi hans sproglige talent kunne skære ind til benet og provokere mængden. Da han sang om, at rigtige mænd ikke gad at høre mere vrøvl blev bandet og forsangeren belønnet med et hav af priser og blev hovednavn på Grøn Koncert.

Rigtige mænd gider ikke høre mere vrøvl.

Succesen fortsatte 80’erne igennem for verdens kedeligste orkester, et af kendetegnene ved deres kvalitet, er at de har formået at live op i årtier.

I 90’erne blev det samfundets skyld, vi skulle kysse bruden og TV2 gav os en sang om brokkekulturen. Sproggeniet Steffen Brandt forstår, som få, at stikke fingeren i jorden og fange sprogtrends. I slutningen af halvfemserne gjorde Brandt fantasien om sin skolelærer sprogligt på nummeret “Der Går Min Klasselærer”.

Fantasien om klasselæreren.

Efter et lidt fejlslået album, som hed Amerika fra 2001, kom TV2 alligevel tilbage med et hitalbum. Steffen fandt på ideen om “De Første Kærester På Månen” og så sang hele Danmark med igen.

TV2 er stadig still going strong og udgav deres sidste og 19. studiealbum i 2018 med titlen “Tæt Trafik I Herning”.

Når TV2 rammer Fredericia her i marts, har vi samlet et par anmeldelser der vidner om en stor oplevelse. Koncerten er en siddekoncert som starter akustisk og slutter elektronisk. Læs mere og køb billet her

Gaffa giver 5 stjerner og skriver blandt andet om den koncert vi skal se i Fredericia:

“Det er et spændende og varieret sæt, der udgør koncertens første halvdel, hvor vi også får ”Hospitalet For Ødelagte Ting”, en dejlig jazzet ”Morgen I April” og en tur gennem Sverige i ”Tintin I Tibet”, før ”Kærligheden Overvinder Alt” kommer i en insisterende version, der burde kunne tø selv de mest vinterfrosne hjerter op”.

“Efter en fejende flot ”Fald Min Engel” slutter den egentlige koncert med ”De Første Kærester På Månen”, men det er næppe mange blandt publikum, der har tænkt sig at begive sig ud i kulden, før vi har fået ”Bag Duggede Ruder”, og selvfølgelig kommer bandet da også tilbage på scenen, hvor vi først skal gennem en gang ”Tæt Trafik I Herning” og kysse det satans liv, før signatursangen sætter et flot punktum for en stor aften i Aarhus C”.

Aarhusupdate giver også 5 stjerner og skriver:

“Den charmerende sanger, i det karakteristiske sorte jakkesæt, fangede publikum fra det øjeblik, han trådte på ind på scenen. “2´erne starter altid til tiden”, var de første ord fra forsangeren. Ord, der kom mange flere af”.

Koncerten blev rundet af med “Kys det nu (det satans liv)” og selvfølgelig “Duggede ruder”. Publikum kunne ikke længere blive siddende og smådansede ved stolene, sang og klappede rytmisk med. Tv-2 er og bliver tv-2. Publikum ved, hvad de får, når de kommer til tv-2 koncert.

https://fredericiakunstforening.dk/
Annonce