Efter en mere eller mindre frivillig nedlukning er handelsbyerne i Danmark tilbage i fuld aktivitet. Det understregede interessen for at deltage i konkurrencen om at blive Danmarks Bedste Handelsby 2020, som arrangeres i et samarbejde mellem Detailforum og ICP for 8. gang. I dag blev Danmarks bedste handelsby 2020 derfor kåret, da ICP og Detailforum var vært ved et handelsbyarrangement i MESSE C. 

Arrangementet startede klokken 10.00, da Per Nyborg fra ICP gav et indlæg om dansk detailhandel lige nu. Derefter talte repræsentanter fra tre byer, blandt andet Kanalbyens Projektdirektør Tim E. Halvorsen om udviklingen af bydelen i Fredericia. Klokken 11.40 og i dette oplæg, at Fredericias gamle og nye bydel indenfor 10 år er vokset sammen. 

Herefter var det tid til at kåre otte vindere. Middelfart vandt prisen som Danmarks bedst markedsførte Handelsby og Fredericia prisen som Danmarks mest innovative Handelsby. Begge byer var med i opløbet som Danmarks Bedste Handelsbyer. Inden kåringer blev selve analysen og rapporten bag gennemgået, og her var Fredericia og Middelfart placeret højt på mange parametre. 

100 interviews og 16 spørgsmål, hvoraf man i analysen viste, at 65 procent er kvinder, gennemsnitsalderen 51, 66 procent kommer en gang om ugen og handler gennemsnitligt 61 minutter i byen pr. besøg. 

Priserne gik til

  • Danmarks bedste handelsby > 20.000 indbyggere: Holstebro, Fredericia var med i opløbet 
  • Danmarks bedste handelsby < 20.000 indbyggere: Præstø, Middelfart var med i opløbet 
  • Danmarks hyggeligste handelsby: Køge, Fredericia og Middelfart var med i opløbet 
  • Danmarks flotteste handelsby: Vejle
  • Danmarks bedst markedsførte handelsby: Middelfart 
  • Danmarks mest servicemindede handelsby: Herning
  • Danmarks mest innovative handelsby: Fredericia 

Motivering – Danmarks Bedste Handelsby < 20.0000

Vinderen af titlen som Danmarks Bedste Handelsby 2020 for byer med under 20.000 indbyggere er på trods af sin relativt beskedne størrelse absolut et besøg værd.

Toppede brosten og små hyggelige huse er med til at sætte stemningen i byen, som vel kan karakteriseres som romantisk.

Der arrangeres forskellige arrangementer i løbet af året – men særlig ”Fransk Forår” tiltrækker besøgende fra et betydeligt større opland.

Som mange andre byer fik handelsstandsforeningen etableret en fælles webshop for butikkerne i byen under den første nedlukning som følge af Corona.

Byen har haft stor glæde af et samarbejde omkring en citymanager, som har været medvirkende til, at tomme butikslokaler hurtigt kan få en ny lejer.

Vinderen af titlen som Danmarks Bedste Handelsby med under 20.000 indbyggere 2020 er Præstø.

Motivering – Danmarks Bedste Handelsby > 20.0000

Vinderen af titlen som Danmarks Bedste Handelsby 2020 for byer med over 20.000 indbyggere har været et mødested for handlende i mere end 700 år.

Bymidten bindes sammen af en spændende og intim gågade, som er domineret af en smuk granitbelægning.

Bymidten er endvidere præget af et stort antal kunstværker, som er med til at trække besøgende langvejs fra.

Kulturen har således gennem mange år været et varemærke for byen, som også huser en lang række uddannelsesinstitutioner.

Selv om e-handelen vil vokse i de kommende år, vil denne handelsby uden tvivl fortsat være at finde på landkortet.

Vinderen af titlen som Danmarks Bedste Handelsby med over 20.000 indbyggere 2020 er Holstebro.

Om kåringen

Deltagelse i konkurrencen krævede en tilmelding fra de inviterede byer. I hver handelsby gennemføres 100 interviews med bymidtens kernekunder, dvs. kunder, der kommer i bymidten mindst én gang om måneden.

Herudover foretager en jury bestående af nøglepersoner fra branchen en bedømmelse af handelsbyerne på baggrund af et detaljeret spørgeskema udfyldt af de enkelte handelsbyer. Her har handelsbyen detaljeret redegjort for, hvad der gør deres bymidte speciel samt hvordan der bliver arbejdet på at gøre handelsbyen attraktiv.

Kåringen af Danmarks Bedste Handelsby sker på baggrund af resultaterne af kundeinterviewundersøgelsen samt juryens bedømmelser.

Juryen består af Mia Christiernson – Erhvervsstyrelsen, Claus Ravn – Realdania By & Byg, Nina Bang – Aarstiderne Arkitekter, Eva Handest – Danske Shoppingcentre, Berith Mavromatis – BM Arkitekter, Helle Busck Fensvig – Børnenes Boghandel og Per Nyborg – ICP.

Deltagende handelsbyer: 

Asnæs, Fredericia, Herning, Holstebro, Køge, Middelfart, Nykøbing Sjælland, Næstved, Præstø, Ringe, Roskilde, Slagelse, Stege, Svendborg, Sønderborg, Tønder, Vejen, Vejle, Viborg, Vordingborg, Aabenraa og Aalborg 

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Thomas Balslev Hansen
Thomas Balslev Hansen
19:01 - 22. oktober 2020 19:01

Lidt spøjst at kåre byer til ‘Danmarks bedste’ når kun ca 20% af Danmarks handelsbyer deltog i konkurrencen.

hans thomassen
hans thomassen
23:07 - 13. november 2020 23:07

Ja det er lidt til smil. Der er vel reelt tale om 5%, der er såvidt jeg ved over 300 handelsbyer.
Og Fredericia blev også først tilmeldt, da tilmeldingsfristen var udløbet og sikkert med en gulerod??