Fredericia AVISEN var med til arrangementet Havnen for alle som foregik søndag dem 11. august. Det var et stor begivenhed, der skulle sætte spot på handicappedes muligheder i Fredericia.

Næsten uvant for de sidste par uger, så var der solskin over Kanalbyen, selvom der var mange mennesker, så faldt mine øjne over de velkendte Judofarver fra Fredericia Judo og Jujutsu Klub. Mellem to containere i C-Byen var der lagt en måtte ud og to kæmpere fra klubben var i gang.

Der kæmpes på røde madrasser mellem to containere. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Jeg møder formanden for Fredericia Judo og Ju-Jutsu Klub, Lasse Svane Weimar som står og besigtiger kampen, måske dømmer han også.

“Vi er med fordi, vi er en del af Parasport Danmark, vi har et samarbejde med Fredericia Kommune omkring Parasport. Vi har døve med i klubben og vi har også en døvblind. Vi har også et barn i judoklubben, som mangler en arm, så derfor er vi med hernede til Havnen for alle. Vi har med andre ord mange tilbud for Parasport i vores kampsportsklub”, siger Lasse.

Formand for Fredericia Judo og Ju-Jutsu Klub, Lasse Svane Weimar. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det virker som om, at Judo er en kampsport for alle og den lokale Judo og Ju-Jutsu Klub har også flere hold at vælge i mellem. De har rollingehold helt ned til fem års alderen, hvor man kan gå til Judo, Ju-Jutso og Akido. Sporten er så populær, at klubben er vokset ud af Fredericia Idrætscenter og i skrivende stund er ved at etablere sig på Nørrebrogade i de gamle Topform lokaler.

Der kastes med mennesker i C-Byen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Mens vi står og taler, lyder der et klask i baggrunden. Kampen har udviklet sig og der bliver kastet. Der er flere, der står og ser på udfoldelserne på madrassen, jeg selv skal ikke nyde noget af en kastetur.

“Jeg synes, det er et rigtigt godt initiativ, Brian Nuppnau har skabt et godt fundament for, hvor der bliver mulighed for at se de forskellige tilbud, der er til handicappede i Fredericia Kommune”, afslutter Lasse.

Vil du vide mere om Fredericia Judo og Ju-Jutsu Klub, så kan du følge linket her.

Se mere fra den velbesøgte dag her.

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her