Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har i denne uge valgt at offentliggøre tal, som viser, at Fredericia kommune ville komme under skærpet tilsyn, hvis en kommende lov trådte i kraft i dag

Fredericia kommune ligger dårligt på de to målepunkter, som Styrelsen har valgt at vurdere jobcentrenes indsats på: rettidige samtaler og virksomhedsrettede tilbud. Det samme pegede den interne kommunale analyseenhed på sidste år. Derfor er man allerede godt i gang med at ændre på indsatsen.

(Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

”Vores strategi er at erkende vores udfordringer, ligge en plan og komme i arbejdstøjet. Det er der vi er nu, og vores medarbejdere arbejder rigtig hårdt på at få alt det nye til at lykkes. Jeg er sikker på, at vi vil være helt fri af bunden, når reglerne om skærpet tilsyn træder i kraft næste år” siger Peder Tind, formand for Social – og Beskæftigelsesudvalget.

Den interne kommunale analyseenhed kom sidste år med 80 anbefalinger til, hvordan indsatsen i jobcenteret kunne ændres. Dette er man nu i fuld gang med at gøre til virkelighed.

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

”Samtaler og en virksomhedsrettet indsats er to vigtige greb i den forandring, vi er ved at gennemføre. Det vigtigste for os er, at vores borgere og virksomhed kan mærke, at vi er på vej i den rigtige retning” siger Søren Larsen, næstformand for Social- og Beskæftigelsesudvalget.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

”Det er ikke nogen kunst at gennemføre en masse samtaler, så man kommer til at ligge pænt i statistikken. Kunsten er at give samtalerne indhold, så borgerne kommer tættere på deres mål og føler sig ordentligt behandlet. Derfor er jeg glad for den vej, vi har valgt at gå, hvor vi også har fokus på indholdet og får indsatserne til at spille sammen” siger Inger Nielsen, medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget.

Den nye lov træder i kraft 1. januar 2021.

Læs også

1 KOMMENTAR

Leave a Reply