Fredericia jobcenter hænger i bremsen og har fuldstændig glemt nogle af de opgaver der påhviler dem. I dag skriver vi den 28. december det er altså 11 dage siden beskæftigelsesministeren udsendte nye retningslinjer til samtlige kommuner i forhold til brugen af bl.a. praktik, nyttejob  etc. frem til 31. januar indtil videre. Her blev det gjort frivilligt for den enkelte om denne vil tage imod sådan et tilbud. Når der kommer sådanne nye ”regler” på området så har kommunerne dels en lovmæssig pligt til at videregive denne oplysning til brugerne af jobcentret og derudover har de er enormt stort etisk ansvar i forhold til at videregive oplysningerne. Det kaldes for vejledningspligten og derudover så er det ikke god forvaltningsskik, hvilket faktisk er det vigtigste område af Forvaltningsloven forstået på den måde st god forvaltningsskik kommer før alt andet i Forvaltningsloven.

I Middelfart ringede man rundt til samtlige tilknyttet jobcentret allerede inden den 24. december.  I Fredericia har man intet foretaget sig.

Hvordan stemmer det overens med, at man vil skabe et jobcenter, der behandler brugerne anstændigt når man ikke engang prioriterer at oplyse disse om noget så særdeles vigtigt?

Det kan godt være vi har en udvalgsformand samt nogle ledere på forvaltningen, der mener, at vi er godt på vej. 

Jeg er slet ikke enig.  Jeg synes vi i den grad halter efter når det gælder hvordan medmennesker behandles af jobcentret og tilsyneladende så har det pågældende udvalg enten ikke interessen i, at skabe de store ændringer eller så har de ikke kompetencerne til at sætte sig i spidsen for en sådan ændring.

Så må I lade andre komme til for den der behandling af medmennesker den er uanstændig og hører ingen steder hjemme.

Så snart der åbnes op og det er sikkert at forsamles så vil jeg igen være primus motor på en række åbne møder, hvor målet er, at finde de løsninger som udvalget og forvaltningen tilsyneladende ikke selv kan finde om end der igen og igen bliver nævnt flere ting, der kunne løse nogle af problemstillingerne.

Lige med den i forhold til at oplyse om de nye midlertidige regler så burde både udvalg og forvaltning for længst selv have fundet ud af, at hvis ikke man har ressourcerne til at ringe ud til hver enkelt som man har gjort i Middelfart så kunne man for langt tid siden havde forfattet et brev og udsendt til alle brugere.

Hvem passer på vores sårbare? Ja jeg kan ikke lige se dem i det pågældende udvalg eller i forvaltningen.

Så hermed et opråb udefra fra en der ikke tolererer, at systemet ikke passer på vores sårbare.

Søren Haastrup 

Spidskandidat KV21

Alternativet Fredericia

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
K_j
K_j
28 dage siden

Udvalget der har et socialdemokratisk flertal har fejlet, fordi viljen og hvad man vil ofre ikke står i kontrast med problemets omfang, det tog Hjørring Kommune under 3 år at omstrukturere beskæftigelsesindsatsen og med en investering på mere end 125 mill kroner, der efter 3 år havde Kommunen genereret et overskud på mere end 300 mill kroner, og havde ændret tilværelsen for mange mennesker.

Nej her i Fredericia går udvalget rundt og forsøger at fortælle en historie om at det tager tid og vi er på vej, det har de gjort i 3 år uden at vise et eneste resultat på beskæftigelsesområdet. Nuvel udvalgsformanden har argumenteret for flere penge, ja 10 mill kroner, som en begyndelse, men han fik ingen hjælp fra Socialdemokratiet og Enhedslisten i forrige budget.

Agter han at gå ned med skibet sammen med socialdemokraterne ?

Det er endnu mere skræmmende, at den røde fløj i Fredericia ikke har nogle visioner for området med en samlet plan og hvordan det skal finansieres, nej den røde fløj har ladet sig betale af symbol politik, forhåbninger, skåltaler og midler fra den statslige satspulje, mens man med den anden hånd årligt har fordret et teater med et tocifret million beløb, gældeftergivelser og tab, ja det sidste 7 år har man ofret 150 mill kr.