På et pressemøde er en række initiativer blevet offentliggjort, der skal være med til at skabe liv og glade dage i Fredericia i løbet af sommeren.

På et pressemøde præsenterede en række aktører planen for initiativet “Fredericia Sommerby”. Ulrich Nicolaisen fra EventC, Brian Løkkegaard fra Urbania Street Food, Lene Bach fra Business Fredericia, formand for Fredericia Shopping, Ole Mortensen og Borgmester Jacob Bjerregaard var en række af dem, der talte til seancen, som startede på Fredericia Rådhus og via et stop ved Urbania Street Food, J.B. Nielsens Plads og Kanalbyen stoppede på Østerstrand.

Netop Fredericia Rådhus og den sydlige del af Gothersgade bliver i sommerens løb krydret med kunstgræs for at pynte det ekstra op. Ligeledes bliver den sydlige del af Gothersgade fra Urbania og ned til J.B. Nielsens Plads spærret hele sammen.

Christian Jørgensen på Rådhuspladsen, hvor det hele startede. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Efter præsentationen af planerne talte Fredericia AVISEN med Borgmester Jacob Bjerregaard.

“Vi skal skabe en sommer i Fredericia for alle, det gælder også folk fra hele Danmark og turister fra udlandet. De skal bruge de mange faciliter vi har. Stranden er et hotspot, Madsby er også hotspot, og hele midtbyen med Kanalbyen, Gothersgade Syd og J.B. Nielsens Plads bliver også et hotspot,” siger Borgmesteren og fortsætter:

“Vi tror, at I år bliver anderledes end andre år, fordi flere bliver hjemme. Vi har derfor et marked, der skal udnyttes, og da restaurationslivet og turistlivet har haft det svært, skal vi bakke dem op,” siger Jacob Bjerregaard og kommer med sit bud på sommerens forløb:

“Det skulle gerne blive en sommer vi aldrig glemmer. Jeg håber man tager sommeren til sig, og ser hvor smukt der er. Vi har det hele her, og vil gerne vise hvad vi har,” slutter han.

EventC spiller en rolle i forhold til Fredericia Sommerby. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Detailhandlen bakker op

Fredericia AVISEN talte også med formand for Fredericia Shopping, Ole Mortensen.

“Det betyder meget for vores medlemmer, at byen kommer til at summe af liv og aktivteter. Der er mulighed for at være i hele byen, og opleve noget af byen lige fra udkanten, midtbyen, Axeltorvet og J.B. Nielsens Plads. Man kan få en hel dag til at gå der og så slutte af med en dukkert på Østerstrand,” siger Ole Mortensen, som glæder sig på medlemmernes vegne:

“Alle medspillere i byen skal have glæde af det. Erhvervslivet slår sig sammen og folk kommer til Fredericia og ser et bynærtmiljø . Det er flot af kommunen at investere så mange penge og tro på, at der kommer folk til udefra. Derfor bakker vi som detailhandel op,” slutter han.

Se her flere billeder:

Leave a Reply