Forside Erhverv Fredericia-hotel nomineret til pris for socialt ansvar

Fredericia-hotel nomineret til pris for socialt ansvar

DEL

En vedvarende og beundringsværdig indsats gennem mange år og over for en bred vifte af udsatte grupper bringer nu Trinity Hotel & Konference Center i spil til CSR People Prize 2017. Den går til virksomheder, der tager et særligt socialt ansvar.

”Vi gi’r af det, vi har.”

Det er en grundfæstet værdi hos Trinity Hotel & Konference Center i Fredericia, som tager et stort socialt ansvar for sine egne medarbejdere og omverdenen. Fredericia-hotellet har bl.a. adopteret en specialklasse, hvor eleverne har autisme-diagnoser og har holdt juletræsfest for 120 gæster, som ikke selv har råd til at holde jul.

Indsatsen bringer nu hotellet med helt frem i kampen om CSR People Prize, hvor Trinity er blandt de sidste tre nominerede virksomheder i sin kategori. Prisen uddeles af VFSA – Virksomhedsforum for Socialt Ansvar.

Skal give noget tilbage til samfundet

”Det ligger dybt i vort DNA, at vi skal have en arbejdsplads, hvor vi arbejder struktureret med at få et godt arbejdsmiljø. Og så bygger virksomheden på kristne værdier, hvor vi er bevidste om, at vi også skal hjælpe det samfund, vi er en del af,” siger Metha Palmus Hansen, PA og HR-konsulent hos Trinity Hotel & Konference Center.

Adoptionen af skoleklassen betyder bl.a., at eleverne besøger virksomheden flere gange hvert år gennem deres skoletid, og her lærer de om de forskellige job, der er på en arbejdsplads som Trinity.

”Det giver bare noget særligt at skulle fortælle om sit job til børn, som bare spørger om alt. Det er lige ud af posen, og det er sjovt at være med til. Det giver en god stemning på arbejdspladsen, når de er her,” siger Metha Palmus Hansen.

Positivt omdømme godt for forretningen

Hun forklarer desuden, at Trinitys CSR-tiltag også smitter positivt af på virksomheden, der har et godt ry i lokalområdet.

”Vi er i en branche, hvor der er rift om medarbejdere, og hvis vi kan få flere unge til at vælge fx kokkefaget, så er det rigtig godt. Derudover har vi også store kunder, som kun handler med virksomheder, der tager et socialt ansvar, så vi skal have en klar CSR-profil,” siger Metha Palmus Hansen.

”Det er først og fremmest et spørgsmål om, at vi skal give noget tilbage til det samfund, vi er en del af. Det var det også, da vi sidste år havde 120 gæster til en fantastisk juletræsfest, og bagefter var vi alle sammen enige om, at det gør vi bare igen,” fortsætter hun.

Det skal give mening at gå på arbejde

At Trinity Hotel & Konference Center er et godt sted at arbejde kan bl.a. aflæses i sygefraværet og trivselsmålinger. Den seneste sygefraværsprocent er på 2,5 procent, hvilket generelt er lavt.

”Vi er meget bevidste om, at vi skal have en arbejdsplads, hvor vi hele tiden giver hinanden god arbejdslyst. Her er det allervigtigste, at der er en mening med éns job, og at der er en sammenhæng med resten af virksomheden i det, man laver. Det synes jeg, vi er lykkedes godt med,” siger Metha Palmus Hansen.

Nomineringen til CSR People Prize markerer ifølge Metha Palmus Hansen også, at Trinity har fat i noget rigtigt.

”Alle mine kollegaer er bevidste om og stolte af Trinitys CSR-indsats. I direktionen kan vi få nok så mange ideer, men medarbejderne skal jo være med på det og bakke op. Da vi fik at vide, at vi var nomineret, kunne ingen af os få armene ned,” slutter Metha Palmus Hansen.