I tirsdags startede KL årets økonomiforhandlinger, her foreslår man en treårsplan for socialområdet og en service- og anlægsramme, der afspejler de forventninger, der er til den velfærd, kommunerne kan levere. I Fredericia er byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti, Inger Nielsen, meget enig. Samtidig vil hun have tilført midler til de sociale kerneområder allerede nu.

De lokale budgetforhandlinger starter om lidt, men Fredericia Kommune er som andre kommuner ramt af serviceloftet, og kan ikke bruge de penge, som kommunen ellers har i kommunekassen.

Inger Nielsen (DF).

– Jeg er tilfreds med, at KL går til forhandlingerne med Regeringen om at få sikret flere til socialområdet i Danmark. Helt generelt, så er vi nødt til at arbejde på at få ophævet serviceloftet, så vi kan bruge de penge, vi har i kommunekassen på børneområdet, hos de socialt udsatte og på ældreområdet. Vi har ramt loftet, og må ikke bruge de penge vi har, siger Inger Nielsen og fortsætter:

-Jeg er enig med KL’s socialudvalgsformand, Ulrik Wilbek, at det er nødvendigt med en langsigtet plan på området, også når vi eksempelvis i Fredericia har brug for et ekstra plejehjem, det er ikke serviceloftet, men det bliver driften. I Fredericia skal vi også bruge ekstra midler på familieafdelingen, hvor vi skal have rettet op, siger Inger Nielsen og fortsætter:

-I Fredericias er det beviseligt, at vi har brug for penge til borgerne nu, og vi har dem endda i kassen. Vi skal væk fra at lave en masse projekter og tilbage til kerneopgaven på børneområdet, så sagsbehandlerne kan komme til at lave det de er ansat og gode til. Det handler ikke om en undersøgelse eller, at vi politikere stiller krav efter adskillige borgerhenvendelser, det handler med stor sandsynlighed om faglig opkvalificering og flere hænder.

Fredericia Kommune skal ansætte flere medarbejdere, det koster for meget at lade være, mener byrådspolitikeren.

-Generelt er der flere områder, hvor vi skal bruge pengene på det sociale område. Der skal ansættes flere pædagoger til eksempelvis opgangsfællesskaber, så de borgere kan få råd og vejledning. Der i sidste ende skal give dem et bedre liv. Jeg ved allerede, at det desværre ofte ender med pizza og burger som kost. Det kan vi gøre bedre for de mennesker, siger Nielsen og slutter:

– Det er den borgernære velfærd, vi har brug for, og det er ikke valgkamp, det er mennesker, det handler om. Jeg ser, som Ulrik Wilbek også, at Folketinget og regeringen har fokus på socialområdet for at løfte socialområdet og dermed skabe en bedre hverdag for vores udsatte borgere, og derfor skal kommunerne sættes fri, så vi kan leve op til de løfter, som folketingspolitikerne giver borgerne. Vi ved godt, hvordan vi driver kommune lokalt.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Ove Nygaard
Ove Nygaard
17:10 - 22. maj 2021 17:10

Det er betryggende, at det er Ulrik Wilbek, V-borgmester i Viborg, der som KLs socialudvalgsformand varetager det vigtige område, hvor der åbenlyst er nogle skævheder, der skal rettes op. Han er en seriøs politiker med lederegenskaber, og det virker troværdigt, når han taler om, at det er mennesker, der er tale om. Det er udmærket, at der er en lokal DF’er, der bakker op om Ulrik Wilbeks seriøse indsats i KL.